Haberler

Ahmet Davutoğlu HDP Genel Merkezi'nde

Güncelleme:

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yanındaki heyetle birlikte ilk kez HDP Genel Merkesi'ne gitti. Davutoğlu'nu HDP Grup Başkanvekilleri ve Sırrı Süreyya Önder karşıladı. AK Parti heyeti HDP'ye hediyelerle geldi. HDP'nin de AK Parti heyetine jest yapacağı belirtiliyor.

Görüşme 3. katta oval bir masa etrafında gerçekleşiyor.

Başbakan Davutoğlu'nun, görüşme sonrasında açıklama yapması bekleniyor.

AK PARTİ HEYETİNDE SÜRPİZ İSİMLER

Koalisyon görüşmelerinin ilk turunu HDP ziyaretiyle tamamlayacak olan Başbakan Ahmet Davutoğlu'na Mehdi Eker, Efkan Ala, Adnan Boynukara, Yalçın Akdoğan ve Zehra Taşkesenlioğlu eşlik ediyor. HDP ise kısa süre önce yaptığı açıklamada, çözüm süreci ve müzakere aşamasında Yalçın Akdoğan'ın kesinlikle olmamasını istemişti.

HDP'DE İMRALI HEYETİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yapılacak olan koalisyon görüşmesinde hazır bulunacak HDP heyeti ise HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan, İdris Baluken ile HDP İmralı heyeti sözcüsü Sırrı Süreyya Önder'den oluşacak.

HER PARTİYE AYRI HEYET

Başbakan Davutoğlu, üç gün üst üste, TBMM'de temsil edilen üç partiye yaptığı koalisyon ziyaretlerinde, üç ayrı heyet belirledi. CHP heyetinde Numan Kurtulmuş ve Cevdet Yılmaz gibi ekonomi kurmaylarını dahil eden Davutoğlu, MHP'ye ise partisinin "ülkücü kökenli" olarak bilinen isimlerini, Haluk İpek ve Mahir Ünal'ı dahil etmişti. MHP heyetinde yer alan isimlerin, son dönemde HDP'ye en çok yüklenen isimler olması da dikkat çekmişti.

ÜÇ HEYETTE DE DİKKAT ÇEKEN AYRINTI; ERDOĞAN'IN DANIŞMANLARI HEYETLERDE

Davutoğlu'nun, CHP, MHP ve HDP'ye koalisyon görüşmelerine gittiği heyetlerde dikkat çeken bir başka ayrıntı ise, her üç heyette de daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanlığı yapmış isimlerin yer alması oldu.

Ak Parti'nin CHP heyetinde, Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde en yakın çalışma arkadaşı olan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na çıktığında da danışmanlığı süren, AK Parti Ankara Milletvekili Mücahit Arslan yer aldı.

MHP'ye giden AK Parti heyetinde ise, Başbakanlığı döneminde Erdoğan'ın danışmanlığını yapan Ertan Aydın hazır bulundu.

AK Parti'nin HDP heyetinde yer alan eski danışman ise, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan oldu. Akdoğan, 2011'de TBMM'ye girmeden önce, Erdoğan'ın yakın çalışma arkadaşları arasında yer alıyordu. Akdoğan, milletvekili olduktan sonra da "Başbakan Başdanışman" sıfatını, kabineye dahil olana kadar sürdürdü. HDP heyetinde yer alan bir başka Erdoğan'la yakın çalışmış isim ise, Efkan Ala. Ala, Erdoğan'ın son hükümetine dışardan İçişleri Bakanı olarak atanmadan önce, Başbakanlık Müsteşarı olarak görev yapmıştı.

HDP'YE GİDEN AK PARTİ HEYETİNİN ŞİFRELERİ

* Mehdi Eker: Üç dönem kuralına takılan Tarım Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır Milletvekili idi. Güneydoğu'nun kabinedeki temsilcisi olarak çok uzun süre bakanlık yaptı.

* Efkan Ala: Yalçın Akdoğan ile birlikte, Dolmabahçe mutabakatının açıklanmasında hazır bulunan isimlerden. Önce Başbakanlık Müsteşarı, ardından da İçişleri eski Bakanı olarak çözüm sürecinin hep içinde olan isim. Son dönemde HDP'ye yönelik sert açıklamaları ile dikkat çekti. HDP'liler tarafından da en çok eleştirilen hükümet üyeleri arasında yer aldı.

* Yalçın Akdoğan: Dolmabahçe mutabakatının mimarlarından. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mutabakatı eleştirmesinin ardından, mutabakatın "rafa kaldırılmasında" da en etkin isimlerden biri oldu. Akdoğan, seçim öncesi ve sonrasında HDP'yi AKP içinde en çok eleştiren isim olarak dikkat çekti. Seçim kampanyası sırasında, HDP'nin baraj altı kalmasının "süper olacağını" söyleyerek dikkat çekti.

* Adnan Boynukara: Uzun süre Adalet Bakanlığı müşavirliği yaptıktan sonra, son seçimlerde Adıyaman Milletvekili olarak meclise girdi. Güneydoğu milletvekili olmasının yanısıra, çözüm sürecinin önemli kurumlarından olan Adalet Bakanlığı'ndaki tecrübesi ile dikkat çekiyor.

* Zehra Taşkesenlioğlu: Davutoğlu'nun HDP için oluşturduğu heyette, Efkan Ala'dan sonra ikinci Erzurum milletvekili. TBMM'nin yeni isimlerinden olan Taşkesenlioğlu, seçim sırasında çözüm süreci konusunda "kardeşliğe evet, kalleşliğe hayır" sloganıyla kampanya yürütmüştü.



Kaynak: Haberler.com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ahmet Davutoğlu Yalçın Akdoğan Ak Parti Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (55)

ccc:

hdp CEHENNEMİN DİBİNEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE pis pkklılarrrrr alçaklarrrr ermeni soylarıı

27
13
yanıtYanıtla
ACİLDEN:

HDP İLE HÜKÜMET KURULACAKSA HİÇ KURULMASIN DAHA İYİ. . . HAİNLERLE MASAYA OTURULMAZ. . . . EY AKP HALA AKILLANMADIN MI. . .

15
14
yanıtYanıtla
zaza12:

Bu akdoganın ne ısı var orda atın dışarı

16
10
yanıtYanıtla
meydan:

Akdogan ve Ala ile koalisyon görüsmesine gitmek tamamen bir provokasyondur. AKP nin cirkin oyunlari. . .

15
9
yanıtYanıtla
ALPEREN:

AK PARTİ HDP KOALİSYONU SÜPER OLURRRRRRRRRRRRRRRRRRRR YALÇIN BEY

8
14
yanıtYanıtla
vatandaş:

chm mhp yatsın kalksın hdp ye dua etsin hdp olmasaydı bunlar değil ziyaret hiç bir partiyi tanımazlardı akp rant partisidir. . . .

15
5
yanıtYanıtla
TÜRKİYE:

BU GÜZEL GÖRÜNTÜ HEP OLSA NE KADAR İYİ OLURDU İNŞALLAH DEVAMI HEP GELİR YAŞASIN BARIŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞ VE KARDEŞLİK

12
8
yanıtYanıtla
BATMANLI:

Akp Hdp koalisyonu en iyisidir en yakın hdpye akpdir kimse inkar etmesin. Akp sayesinde birçok hak verildi krallar gibi yaşıyoruz

6
12
yanıtYanıtla
ElnurMobil-IOS:

Hdp ve kurtlere nefret kusanlar kendi kaninizda bogulursunuz insallah

16
2
yanıtYanıtla
DILGEŞ:

Maksat adet yerini bulsun diye hdp nin kapısını çaldılar herkesde biliyorki akp hdp yi aşamaz...onlar kolay lokmayı (mhp) bulmuşlar böyle bir fırsatı kaçırırlarmı...mhp yi tepe tepe kullanırlar ama hdp yi asla kendi emelleri için kullanamazlar...

12
5
yanıtYanıtla
Tüm 55 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title