Haberler

Ahmet Cavad Parkı Törenle Açıldı

Güncelleme:

Mersin'in Tarsus ilçe Belediyesi tarafından Bağlar Mahallesi'nde yaptırılan ve Azerbaycan'ın kahramanlık şairi Ahmet Cavad'ın isminin verildiği park törenle açıldı.

Mersin'in Tarsus ilçe Belediyesi tarafından Bağlar Mahallesi'nde yaptırılan ve Azerbaycan'ın özgürlük ve kahramanlık şairi Ahmet Cavad'ın ismi verilen park törenle açıldı.

'Çırpınırdı Karadeniz' şiirinin

yazarı olan Ahmet Cavad Parkının açılışına yurt dışından ve Azerbaycan'dan çok sayıda konukların yanısıra yurt içinden de çok sayıda belediye başkanı katıldı.

Yerel sanatçı Bahri Şenbaş'ın verdiği konser ve Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekibinin gösterisiyle çalışı töreni başladı. Daha sonra Azerbaycanlı sanatçı Şemistan Alizamanlı verdiği konser ve seslendirdiği 'Çırpınırdı Karadeniz' parçası ile katılımcılar coşturdu.

Açılış töreninde ilk sözü alan Ahmet Cavad'ın torunu Anar Akhundzade, çok duygulandığını söyledi.

Akhundzade, "Tarsus Belediye Başkanı ve Tarsus halkına buranın açılışında emeği geçen herkese Cavad ailesi adına çok teşekkür ediyorum. Bu yıl Türksoy tarafından Ahmet Cavad yılı ilan edilmişti ve Mayıs ayında da muhteşem bir kutlama yapılmıştı.

Ahmet Cavad'ın mezarı yoktur ama burada bu parkın açılışı Ankara'daki ve Azerbaycan'daki kutlamalarla Ahmet Cavad ebediyen yaşayacaktır. Tarsus belediye başkanına çok teşekkür ediyorum ve Azerbaycan Türk dostluğu Ahmet Cavad'la beraber sonsuza dek yaşasın diyorum" dedi.

Daha sonra söz alan Bağlar Mahallesi Muhtarı Fikret Kaya, mahallelerine yapılan hizmetlerden dolayı belediye başkanına teşekkür etti.

Muhtar Kaya, "Tarsus Belediyesi tarafından Bağlar Mahallemize yapılan Ahmet Cavad Parkı ciddi bir eksikliği gidermiştir. Çocuklarımızın boş zamanlarında nezih bir ortamda oynamaları ve zaman geçirmeleri için yapılan park için mahallem adına Belediye Başkanımız sayın Burhanettin Kocamaz'a çok teşekküre ediyorum saygılar sunuyorum" ifadesini kullandı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı tarafından görevli olarak törene katılan Gaffar Aliyev, ülkelerinin büyük şairi Türkiye'de anıldığı için çok mutlu olduklarını söyledi.

Aliyev, "Dostluğumuzun ve birliğimizin en büyük semeresini ideolojik sahada ve milli sahada birleşerek alacağımıza inanıyoruz. Bu milli birliğin en büyük gerçeğini ben Tarsus Belediyesinde gördüm. Sayın Burhanettin Kocamaz öyle işler başarıyor ki; Allah onu ömür boyu kocatmasın. 20.ci yüzyılın en değerli devlet adamlarından Haydar Aliyev adına bir köprü yaptırılması ve Azerbaycan'ın Türk dünyasının en büyük şairlerinden olan Ahmet Cavad'ın adına bir park yaptırılması Sayın Burhanettin Kocamaz'ın Türk dünyasına yaptığı en büyük hizmettir. Bize burada öz vatanımızda gibi hissettirdiğiniz için Azerbaycan Cumhurbaşkanı ve Azerbaycan halkı adına sizlere çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Son olarak söz alan Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus'un artık bir marka olduğunu, bunun yapılan hizmetlerle ispatladıklarını söyledi.

Türk Dünyası'nın Tarsus'ta buluştuğu bir dönemde yine Türk Dünyası'nın en önemli şahsiyetlerinden ve en önemli şairlerinden birisi olan Ahmet Cavad Parkı'nın açılışını yapmaktan son derece mutlu olduğunu söyleyen Başkan Kocamaz, "11 yıldır Karacaoğlan adında toplanan ve Şelale'de Karacaoğlan'ı bütün özellikleriyle bütün güzellikleriyle yaşatan bir kentin Türk dünyasının buluştuğu bir merkez olarak görülmesi herhalde çok değildir. İnşallah bugün açacağımız bu park bizden sonraki nesilleri birbirlerini tanıması için yönlendirecek ve belki de bizim kuşağın cehaletini bizden sonraki nesiller yaşamayacaktır. Türk dünyasına ve Türklüğe çok büyük hizmetleri olan Kurtuluş Savaşı'nda bizzat hem Azerbaycan'da yardım toplayıp Türkiye'ye ulaştıran hem de bizzat Türk ordusunda görev alarak cephelerde savaşan ve Anadolu'nun kurtuluşunda çok önemli bir rol üstlenen Ahmet Cavad babamızı tazimle, minnetle, şükranla anıyorum. İsmini Tarsus'ta bir parkta yaşatmaktan gerçekten çok büyük bir mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum.

Allah o ve onun gibi insanlardan razı olsun" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Tarsus Belediyesi Ahmet Cavad Parkı, kesilen kurban ve yapılan dualarla açılışı gerçekleştirildi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Burhanettin Kocamaz Azerbaycan Mersin Tarsus Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title