Haberler

Ahmet Aydın: AB'nin Çifte Standardı Bir Tarafa Bırakması Lazım

Güncelleme:

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Türkiye'de kimsenin gazetecilik mesleğinden dolayı basın özgürlüğünün ihlal edilmediğini söyledi.

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Türkiye'de kimsenin gazetecilik mesleğinden dolayı basın özgürlüğünün ihlal edilmediğini söyledi.

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, AB'nin çifte standart uyguladığını belirterek, Türkiye'de kimsenin gazetecilik mesleğinden dolayı basın özgürlüğünün ihlal edilmediğini kaydetti. Kaydını yaptırmak üzere AK Partili milletvekilleri ile birlikte Meclis'e gelen Ahmet Aydın, kaydını yaptırdıktan sonra gazetecilerin gündeme ilişkin sorularına cevap verdi. Türkiye'nin AB İlerleme Raporu'nda gazeteciler üzerinde baskının arttığı yönündeki iddiaları değerlendiren Aydın, AB'nin çifte standart uyguladığını belirtti. Türkiye'nin basın özgürlüğü yönünde attığı adımların ortada olduğunu kaydeden Aydın, "AB'nin çifte standardı bir tarafa bırakması lazım. Biz kendi üzerimize düşeni yapıyoruz. AB ülkelerinin de samimi bir duruş göstermesi, üzerine düşen görevleri yerine getirmesi lazım. Kimsenin gazetecilik mesleğinden dolayı basın özgürlüğü ihlal edilmiş değildir. Bir insanın herhangi bir mesleğe mensup olması onun suç işlemesini meşrulaştırmaz. Kim eğer kanunlar karşısında suç işliyorsa bunun gereğinin yapılması gerekiyor. Sadece ifade özgürlüğünden, gazetecilik mesleğinden dolayı mahkum olan ben kimseyi bilmiyorum" dedi.

Çözüm sürecinin bundan sonra milli birlik ve kardeşlik süreci olarak devam edeceğini kaydeden Ayın, "Bu ülkede yaşayan herkesin kucaklaşması, toplumsal bütünleşmenin sağlanması adına yapılan reformlar var. Bu bağlamda ciddi kazanımlar elde etti. Eğer bir sorun varsa bu sadece AK Parti'nin sorunu değil, bu ülkenin, milletin sorunu, muhatabı 78 milyon insandır. Muhataplarda bir sorun yaşanıyorsa, onların bu noktada samimi duruşlarını göremiyorsanız muhatabı değiştirme hakkınız vardır. Bizim için asıl olan üzüm yemektir. Biz silahtan, terörden beslenenleri değil, özde barış ve kardeşliği isteyenler, elini taşın altına koyan kim varsa herkesin ciddi bir rol almasını bekliyoruz" dişe konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ahmet Aydın Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title