Haberler

Ahmet Akar'ın Organları 6 Hastaya Hayat Verecek

Aydın'ın Kuyucak ilçesinde 6 gün önce çalıştığı fabrikaya giderken geçirdiği trafik kazası sonrası ağır yaralanarak tedavi altına alınan 39 yaşındaki Ahmet Akar, yaşam mücadelesini kaybetti.

Aydın'ın Kuyucak ilçesinde 6 gün önce çalıştığı fabrikaya giderken geçirdiği trafik kazası sonrası ağır yaralanarak tedavi altına alınan 39 yaşındaki Ahmet Akar, yaşam mücadelesini kaybetti. Akar'ın kardeşinin rızası alınarak bağışlanan organları İzmir ve Ankara'da organ bekleyen 6 hastaya umut oldu.

Nazilli'de yaşayan ve 59 kilometre uzaktaki Denizli Sarayköy'de bir tekstil fabrikasında çalışan Ahmet Akar, mesai arkadaşı Uğur Küçükoğlu'nun kullandığı motosikletle iş yerlerine giderken Nazilli-Denizli Devlet Karayolu Kuyucak İlçesinin Kurtuluş Mahallesi yakınlarında aynı yönde seyir halindeki minibüse arkadan çarparak yaralanmışlar ve kazada arkadaşı Uğur Küçükoğlu hastanede hayatını kaybetmişti. Geçirdiği trafik kazası sonrası ağır yaralanarak tedavi altına alınan 39 yaşındaki Ahmet Akar ise 5 gün süren yaşam mücadelesini dün saat 14.00 sıralarında beyin ölümü gerçekleşmesi sonucu kaybetti.

ANKARA VE İZMİR'DE NAKİLLER GERÇEKLEŞTİ

Nazilli Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesinde beyin ölümü gerçekleşen Hollanda doğumlu Ahmet Akar'ın organları kardeşi Cihan Akar'ın izni ile sabah saatlerinde gelen ekipler tarafından yapılan 5 saatlik ameliyatın ardından 'kalbi' Ankara Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 'karaciğeri' İzmir Özel Kent Hastanesine, 'korneaları ve bir böbreği' Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne, 'diğer böbreği' de Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde organ bekleyen hastalara nakledildi. Nazilli'den alınan organlar karayolu ile İzmir'deki hastanelere nakledilirken, Adnan Menderes Havaalanında bekleyen Sağlık Bakanlığına ait uçak Ankara'da kalp nakli bekleyen hasta için havalandı. Saatlerle yarışılan nakil operasyonunda ise 25 cerrah ve hemşirenin görev aldığı belirtildi.

19. ORGAN BAĞIŞI GERÇEKLEŞTİ

Nazilli Devlet Hastanesinde 2006 yılından itibaren 40 beyin ölümü gerçekleştiğini ve 19 kişinin organlarının bağışlandığını belirten Nazilli Devlet Hastanesi Yöneticisi Dr. Nail Ündağ, tıbbi olarak beyin ölümünün dört uzman hekim tarafından muayene edilerek tespit edildiğini belirtti. Dr. Ündağ, organ bağışı azlığı ve kadavra donör yetersizliğinin Türkiye'de ve tüm dünyada organ nakli alanındaki en önemli bir sorun olduğunu söyledi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Akar Nazilli Kuyucak İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hudutsuz Sevda 29. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Sakla Beni 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki!
500

Yorumlar (1)

cemal uysal Adınız Yazın:

rabbim gani gani rahmet eylesin

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title