Haberler

Ahmedinejad, Siyasete Geri Dönüyor

Güncelleme:

İran'da 8 yıl cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan Mahmud Ahmedinejad, internet sitesini aktif hale getirerek yeniden siyasete döneceğinin sinyalini verdi.

İran'da yaklaşık bir sene sonra yapılacak milletvekilleri seçimleri yaklaşırken eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, tekrar siyasete dönme sinyali verdi.

"YAKINDA GELİYORUZ"

İran'da iki dönem cumhurbaşkanlığı yapan ve uzun zamandan beri suskun olan Ahmedinejad, pazar günü internet sitesini aktif hale getirdi.

"ahmadinejad.ir" adıyla hizmete başlayan internet sitesinde, Ahmedinejad'ın fotoğrafının üzerine büyük puntoyla "yakında geliyoruz" ifadesine yer verildi.

45 KİŞİLİK KONSEY

İran'ın yarı resmi İLNA ajansı, Ahmedinejad'ın bizzat yöneteceği site için 45 kişilik bir konseyin faaliyette bulunacağını duyurdu. Konseydeki kişilerin çoğu eski cumhurbaşkanın iktidarı dönemindeki yakın isimlerden oluşuyor.

SOSYAL MEDYA HESAPLARI DA AÇILDI

Başkent Tahran'da eski cumhurbaşkanının ofisinde yapılan törende, söz konusu siteyle birlikte Ahmedinejad'ın İnstagram ve Google Plus gibi sosyal medyadaki hesaplarının da açılışı yapıldı.

8 YIL CUMHURBAŞKANLIĞI KOLTUĞUNDA OTURDU

İran'da 8 yıl cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan Ahmedinejad, iktidarı Hasan Ruhani'ye bıraktığı Ağustos 2013'ten itibaren siyaset alanından büyük ölçüde uzak durdu. Son günlerde birinci yardımcısı Muhammed Rıza Rahimi'nin yolsuzluktan dolayı ceza alması üzerine Ahmedinejad'ın ismi sık sık ülke gündemine geldi.

Ahmedinejad, yayınladığı bildiriyle Rahimi'ye yöneltilen suçlamaların hükümetiyle bağlantısının olmadığı savunsa da Rahimi karşı bir bildiriyle Ahmedinejad'ı ağır sözlerle eleştirdi.

İran'da milletvekili seçimleri 2016'nın Mart ayında yapılacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mahmud Ahmedinejad İran Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (37)

kamil:

ABD uşağu Ahmedi necat

6
51
yanıtYanıtla
MalatyamobilWeb@haberler.com:

Seviyorum seni Ahmedinejad Yurdum da bizi yönetenler olmayan vatan millet sevginden seviyorum seni Rabbim yolun açık etsin

46
3
yanıtYanıtla
DAVAR:

Aslansın. Keşke Türkiye''de sen önderimiz olsan.

17
17
yanıtYanıtla
SelahattinmobilWeb@haberler.com:

Yaşasın iran kahrolsun amerika peşmerge

23
9
yanıtYanıtla
nn:

gerçekten şerefini onurunu satmayan dalkavuk olmayan adam gibi bir adamdı

28
2
yanıtYanıtla
mehmet:

KİM Kİ AZILI DERECEDE israil düşmanlığı yapıyosa , bilinki o kişi israilin has adamıdır. . türkiyedede var böyle biri.

17
13
yanıtYanıtla
HEJAT BABA:

gel nejat başkan sensiz iranı yalaka yaptılar !

18
11
yanıtYanıtla
Yorumcu:

Senin gibi adamlarla işimiz yok. Öptüğün şeyi iyi okursan gayr-ı medeniliğe yer olmadığını görürsün.

3
23
yanıtYanıtla
agustomobilWeb@haberler.com:

Efsane dönüyor.

19
7
yanıtYanıtla
ŞİMŞEK:

adam gibi adam

15
10
yanıtYanıtla
Tüm 37 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title