Haberler

Ahlatlılar "Özgecan" İçin Yürüdü

Bitlis'in Ahlat ilçesinde faaliyet gösteren Ahlat Kadınını Bilinçlendirme Geliştirme Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'nin (AHKAD) organizesiyle çok sayıda vatandaş "Özgecan Aslan" için yürüdü.

Mersin'in Tarsus ilçesinde hunharca katledilen Özgecan Aslan için Ahlat Emniyet Müdürlüğü önünde bir araya gelen çok sayıda kadın ve erkek, buradan kaymakamlık binasına kadar yürüdü. Yürüyüş esnasında "Tecavüz ve cinayete sessiz kalma, kadına şiddete hayır ve idam geri gelsin" sloganları sık sık atıldı. Yürüyüş sonunda basın açıklaması yapan AHKAD Başkanı Semra Çeker, bugün burada tarifi imkansız, vicdanların rahatsız olduğu, insanlık onurunun incitildiği Özgecan Aslan'ın acısını yüreklerde taşıdıkları için toplandıklarını belirtti. Çeker, "Mersin'de vahşice öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın acısını hepimiz kalbimizde hissediyor ve bu acıyı günlerdir birlikte yaşıyoruz. Özgecan hunharca katledildi. Tek suçu kadın olmak, insanca yaşamak ve okuluna gitmekti. Hiçbir kitaba uymayan, hunharca katledilen, hayatının baharında sevdiklerinden, ailesinden, kısacası geleceğinden kopartılan Özgecan Aslan için içimiz yanıyor, ciğerimiz sızlıyor. Sayın Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in twetter hesabından Özgecan Aslan cinayetiyle ilgili yapmış olduğu açıklamasında 'Masum ve pak kardeşimiz Özgecan'ın zalim ve gaddar bir kültür tarafından acımasızca yok edilmesi karşısında sadece biz kardeşlerinin değil, melekler aleminin de bu acıya ağladığını düşünüyorum' sözlerine aynen katılıyoruz. Sevgili Özgecan senin için sadece biz Ahlatlı kardeşlerin ve tüm insanlık değil, melekler aleminin de bu acıya ağladığını düşünüyoruz. Biz Ahlatlı bayanlarda bu zalim, bu gaddar ve tarifi imkansız insanlık suçunu nefretle kınıyor, bu cinayeti vicdan sahibi, evlat sahibi, aile sahibi olan bir anne olarak kabullenemiyoruz. Allah hiçbir anneye böyle bir acı nasip etmesin. İnsan olma onurumuzun, vicdanımızın yerlere serildiği bu olay, kızı olan her anneyi ve babayı, insan olan herkesi büyük bir korku girdabına sürüklemiştir. Bu acıya tahammül edilemez. Bu acının tarifi yok. Özgecan'ın annesi ile birlikte bütün annelerin yüreğine bu acının düştüğünü biliyoruz. Bütün milletimizin yüreğine de bu acının düştüğünü biliyoruz. Masum ve pak kardeşimiz Özgecan'a tekrar Allah'tan rahmet diliyor ve hepinizi Özgecan için dua etmeye davet ediyorum. Ayrıca bugün bizleri burada yalnız bırakmayan sivil toplum kuruluşlarına ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından grup sloganlar eşliğinde olaysız bir şekilde dağıldı.

Öte yandan düzenlenen yürüyüş gösterisine Ahlat'ta faaliyet gösteren fotoğrafçı dernekleri, Ahlat Engelliler ile El Ele Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, Ahlat Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği, Ahlat Folklor Turizm ve Eğitim Derneği, Türk Sağlık-Sen Bitlis Temsilciliği, Sağlık-Sen Ahlat İlçe Temsilciliği ve vatandaşlar katıldı. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tarsus Mersin Bitlis Ahlat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title