Haberler

Ahlat'taki Tarihi Eserlerin Maketi, Miniatürk'te Sergilenecek

Ahlat ilçesinde bulunan bazı tarihi eserlerin maketlerinin, İstanbul'daki Miniatürk'te sergileneceği bildirildi.

Ahlat ilçesinde bulunan bazı tarihi eserlerin maketlerinin, İstanbul'daki Miniatürk'te sergileneceği bildirildi.

Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, bazı tarihi eserlerin maketlerinin Miniatürk'te sergilenmesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Miniatürk yetkilileri ile görüştüklerini söyledi.

Görüşme sonunda Selçuklu mezarlığı ve Emir Bayındır Köprüsü'nün maketlerinin Miniatürk'te sergilenmesi konusunda karar alındığını anlatan Tekbıyıkoğlu, şöyle konuştu:

"Miniatürk'te binlerce tarihi eser arasından bilinirliğine, dönemini temsil yeteneğine göre Türkiye ve Osmanlı coğrafyasından seçilen 61 eser İstanbul'dan, 58 eser Anadolu'dan ve 12 eser bugün Türkiye sınırları dışında kalan Osmanlı coğrafyasından olmak üzere 131 mimari eser, 1/25 oranına küçültülmüş minyatür modellerine yer verilmiş.

Ancak milletimizin Anadolu'ya geçişinde ve yerleşmesinde bir kapı misyonu olan Kubbetül İslam unvanına ulaşmış 3 şehirden biri olan Ahlat, bu mümtaz minyatür bahçesinde maalesef bugüne kadar yer alamamıştı. Ahlat minyatürleri bu yılın sonuna kadar Miniatürk bahçesinin kendisine ayrılan yerinde sergilenmeye başlanacak."

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Miniatürk Selçuklu Ahlat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title