Haberler

Çoban : Su Kesintileri Düşük Enerjiden Kaynaklanıyor

Güncelleme:

Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban,su kesintilerinin belediye çalışmalarından kaynaklanmadığını, düşük enerji verilmesinden dolayı su sorununun yaşandığı söyledi.

Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, ilçede yaşanan su kesintilerinin belediye çalışmalarından kaynaklanmadığını, düşük enerji verilmesinden dolayı su sorununun yaşandığı söyledi.

Çoban, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaşanan elektrik kesintilerine karşı güçlü bir jeneratör alarak sorunu çözeceklerini belirtti.

İlçeye Kuruçay mevkisinden gelen cazibeli suyu kaynağının son 2 yıldır kuruduğunu ifade eden Çoban, şöyle konuştu:

"Bütün suyu motorla veriyoruz. Ahlat'ta şu anda korkunç derecede su israfıyla karşı karşıyayız. Saniyede 600 litre su basıyoruz. Bir belediyenin bütün gelirlerinin çok üstünde bir hacimle su basıyoruz. Burada içme suyu bağ bahçede sulama suyu olarak kullanılıyor. Bundan dolayı çoğu zaman vatandaşlarımız su alamıyor. Buna rağmen her yere su yetişsin diye biri 5 bin, ikisi de 1 tonluk depolar yaptık. Ayrıca yaptığımız 13 sondajla ilçemize su veriyoruz."

İsraftan dolayı vatandaşın bir bölümünün mağdur edilmesine vicdanen razı olmadıklarını belirten Çoban, vatandaşın israftan kaçınması gerektiğini kaydetti.

Çoban, şöyle devam etti:

"Kırklar, Kacer, Tahtısüleyman, İkikubbe ve Tunus mahallelerimizde sulama suyu var. Buna rağmen vatandaşlar bağ ve bahçesini içme suyu ile suluyor. İlçemizin nüfusunun 10 kat üstünde su basıyoruz. Buna rağmen sıkıntılarla karşı karşıyayız. Ayrıca imar dışı yapılanmalar var. Oralardaki insanlarımızın da mağdur olmaması için itfaiyelerle su gönderiyoruz. Çünkü oralarda gerekli altyapı yok. Belediye olarak ciddi bir mücadele veriyoruz. Eski trafomuzu değiştirdik. Önceden 4 motorla su basılırken, şimdiyse 8 motorla su basıyoruz. Özellikle bu yıl ki suyla ilgili yaşanan kesintiler enerjiyle ilgili." - Bitlis

Kaynak: AA / Yerel

Kuruçay Ahlat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title