Haberler

Ahlat'taki Seçim Gerginliği

Güncelleme:

BDP Van Milletvekili Nazmi Gür,Ahlat'ta yaşanan gerginliklerinin müsebibinin İlçe Seçim Kurulu Başkanı Ahu Erbıyık olduğunu iddia etti.

BDP Van Milletvekili Nazmi Gür, Bitlis'in Ahlat ilçesinde yaşanan gerginliklerinin müsebbibinin İlçe Seçim Kurulu Başkanı Ahu Erbıyık olduğunu iddia etti.

Yerel seçimi AK Parti adayı Mümtaz Çoban'ın kazandığının açıklanması sonrası ilçede 2 günden bu yana çıkan olayları yatıştırmak için ilçeye gelen milletvekili Gür, Ahlat Adliyesine gelerek İlçe Seçim Kurulu Başkanı Erbıyık ile görüşmek istedi.

Görüşme isteklerinin kabul edilmemesinin ardından adliye önünde gazetecilere açıklama yapan Gür, iki gündür İlçe Seçim Kurulu tarafından sonuçların açıklanmadığını öne sürdü.

Sonuçların açıklanmamasının dedikodu ve spekülasyona yol açtığını savunan Gür, şöyle konuştu:

"Buradaki bütün olayların müsebbibi Ahlat Seçim Kurulu Başkanı Ahu Erbıyık'tır. Bu, yasa ve hukuk dışı tutumudur. Kendisine asla güvenimiz kalmamıştır. Buraya milletvekili, il başkanı ve adayımızla geldik. Kendisiyle ısrarla görüşme talep etmemize rağmen bizimle görüşmedi. Biz de bu durumu tutanak altına aldık. Bu taraflı tutumundan ötürü İlçe Seçim Kurulu ve Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) şikayette bulunacağız. Şu ana kadar Ahlat'ta tarafımıza verilmiş herhangi bir tutanak söz konusu değil. Bu da Ahlat halkının ve burada bizi destekleyen insanların, mutlaka büyük çaplı hilenin yapıldığına dair inancını güçlendirmekte ve durumu iyice germektedir. Başta Bitlis İl Seçim Kurulu olmak üzere YSK'yı göreve davet ediyoruz."

YSK'nın, Ahlat'taki arbedeye bir an önce el koyması çağrısında bulunan Gür, seçim tutanaklarını almak için hazırladıkları dilekçeyi İl Seçim Kuruluna vereceklerini dile getirdi.

Gür, İlçe Seçim Kurulu'nun düşmanca tutumunun Ahlat'ı gerdiğini iddia ederek, insanların diken üstünde olduğunu ve seçim kurulu başkanının böyle bir davranışta bulunma hakkı olmadığını ifade etti.

Gür ve beraberindekiler, açıklama sonra olayların yaşandığı Selçuk Çarşısı mevkisine geçerek, güvenlik güçleriyle görüştü. - Bitlis

Kaynak: AA / Yerel

Nazmi Gür Bitlis Ahlat Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Damla elendi mi? Survivor Damla gitti mi 24 Nisan 2024? Trabzonspor Karagümrük maçı CANLI izle! 24 Nisan TS Karagümrük ZTK maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 158 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title