Haberler

Ahlat'ta Yatılı Kur'an Kurslarının Çehresi Değişti

Bitlis’in Ahlat ilçesinde faaliyet gösteren yatılı kız ve erkek Kur’an kurslarının yapılan çalışmalarla çehreleri güzel bir görünüme kavuşturuldu.

Bitlis'in Ahlat ilçesinde faaliyet gösteren yatılı kız ve erkek Kur'an kurslarının yapılan çalışmalarla çehreleri güzel bir görünüme kavuşturuldu.

Ahlat Müftülüğü'nün girişimleri, hayırsever Ahlat halkı ile Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Zeki Ergezen'in büyük destekleri ile Ahlat'ın Tunus Mahallesi'nde faaliyet gösteren Abdurrahman Gazi Yatılı Erkek Kur'an Kursu ile Amine Hatun Yatılı Kız Kur'an Kursu'nda yapılan çevre düzenlemesi ve fiziki yenileme çalışmalarıyla çehresi değişti. Yatılı Kur'an kurslarında yapılan çalışmalar hakkında gazetecilere açıklama yapan Ahlat Müftüsü Orhan İmamoğlu, çevre düzenlemesi ve fiziki çalışmalarla Kur'an kurslarının daha modern ve güzel bir görünüme kavuştuğunu söyledi. Müftü İmamoğlu, "İlçemiz merkezinde bulunan ve 2014 yılında faaliyete açılan Amine Hatun Yatılı Kız Kur'an Kursu'nun çevre düzenlemesinde sona yaklaşıldı. 210 bin TL'lik bir proje ile kursun bahçe ihata duvarları, ışıklandırmaları, çim ekimi, alttan sulama sistemi ve parkelendirme çalışmaları yapıldı. Ayrıca kursta öğrenimlerini gören kız çocuklarının rahatça gezeceği alanlar, 4 adet kamelya ve oturaklar dizayn edildi. Bahçenin tümü çim ve çiçeklerle süslendirildi. Bu projenin tüm aşamasında Bayındırlık ve İskan eski Bakanımız Zeki Ergezen Beyin desteğini ciddi manada gördük. Geldiğimiz günden beri cami ve Kur'an kurslarında bakanımızın destekleri hep gördük. Kendisine desteklerinden dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ayrıca Abdurrahman Gazi Yatılı Erkek Kur'an Kursu'nun mantolaması yapıldı. Tüm alanı parke ile kaplandı. Kurban kesim yeri yapıldı. Öğrenci sayısı arttırılarak yeni sınıflar açıldı. İnşallah en kısa zamanda soğuk hava deposunu da yaparak faaliyete sokacağız. Kur'an kurslarımıza ve camilerimize destek veren tüm hayırsever Ahlatlı hemşehrilerimize de ayrıca teşekkür ediyoruz" dedi. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Zeki Ergezen Bitlis Tunus Ahlat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title