Haberler

Ahlat'ta Tübitak Bilim Fuarı

Bitlis’in Ahlat ilçesindeki Yunus Ensari Ortaokulu öğrencileri tarafından TÜBİTAK Bilim Fuarı düzenlendi.

Bitlis'in Ahlat ilçesindeki Yunus Ensari Ortaokulu öğrencileri tarafından TÜBİTAK Bilim Fuarı düzenlendi.

Yunus Ensari Ortaokulu tarafından TÜBİTAK Bilim Fuarı açılışı yapıldı. Yunus Ensari Ortaokul'unda 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerinin yaptığı projeler, okulun kapalı spor salonunda düzenlenen TÜBİTAK Bilim Fuarı'nda tanıtıldı. Fuarın açılışı öncesinde kısa bir konuşma yapan Yunus Ensari Ortaokulu Müdürü Metin Ataş, bilim fuarında toplamda 65 proje sergilendiğini, bunlardan 37 tanesini ise TÜBİTAK için seçtiklerini belirterek, "Okulumuz öğretmen ve öğrencileri tarafından TÜBİTAK destekli hazırlanan bilim fuarına hoş geldiniz. Öğrencilerimiz tarafından hazırlanan projelerden 37 tanesini TÜBİTAK için seçtik. Çok sayıdaki diğer projeler ise yine öğrencilerimiz tarafından sunulacaktır. TÜBİTAK Bilim Fuarları bir yarışma etkinliği değildir. Bu fuarların amacı, öğrencilerin ilgi ve istidatları doğrultusunda ürettikleri bilimsel çalışmaları günlük hayatla ilişkilendirerek eğlenceli bir ortamda eğlenerek katılımcıların hepsi ile paylaşıp özgüven duygularını geliştirmektir. Bizler de bu anlamda öğrencilerimize yardımcı olmaya çalıştık. İnşallah emin ve kararlı adımlarla ilerleyerek bilim tarihine damgasını vuran daha nice Aziz Sancar'lar yetiştirmeye vesile oluruz. Ayrıca görsel sanatlar ve teknoloji tasarım alanında da öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin ortaya koydukları proje eserlerini sizlerin beğenisine sunuyoruz" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutluk Özden, Tatvan İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Yüzer, Mutki Milli Eğitim Müdürü Ecvent Leventoğlu ve Okul Müdür Metin Ataş tarafından bilim fuarının açılışı yapıldı.

Açılışın ardından Milli Eğitim Müdürü Mutluk Özden ve beraberindekiler, tek tek projeleri inceleyerek öğrencilerden bilgi aldılar. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bitlis Ahlat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title