Haberler

Ahlat'ta Odun Satışında Düşüş Yaşanıyor

Bitlis’in Ahlat ilçesinde havaların güzel seyretmesi odun satışlarında düşüşe sebep olurken, odun fiyatlarında ise geçen yıla oranla arttığı belirtildi.

Bitlis'in Ahlat ilçesinde havaların güzel seyretmesi odun satışlarında düşüşe sebep olurken, odun fiyatlarında ise geçen yıla oranla arttığı belirtildi.

İlçede odun satışı yapan Hilmi Gökbulak, bu yıl havaların sıcak gitmesiyle birlikte kışlık yakacak satışlarında da düşüş yaşandığını ifade etti. Odun doğrama makinesinde isteğe göre her ebatta odun kesebildiklerini belirten Gökbulak, "Şu an işletmemizde odun doğrama makinemizde isteğe göre çeşitli ebatlarda odun kesebiliyoruz. Müşterilerimizde bu odunlardan memnun kalıyorlar. Havalar soğudukça satışların biraz daha artacağını tahmin ediyorum. Bu yıl odunun tonu geçen yıla göre biraz arttı. Geçen yıl ki 475 TL'ye sattığımız odunun tonu bu yıl 500 TL oldu. Bu yıl odunu alış fiyatımızda 80 TL fark yaşanmasına rağmen çok küçük bir artış yaşandı. Ayrıca torba şeklinde de satışlarımız mevcuttur. Vatandaşlara önerimiz bu havalarda odunlar kuruyken almalarıdır. Çünkü ilerleyen zamanda yağışlarla birlikte ister istemez odunlar ıslanıp nemleniyor. Bu şekildeki odunların yanması daha zor oluyor. Zaten birçok şehirde yaz mevsiminden itibaren kışlık yakacak ihtiyacı gideriliyor. İlçemizde de erkenden kışlık ihtiyaçlarını alan vatandaşlarımız var" dedi. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bitlis Ahlat Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title