Haberler

Ahlat'ta "Limonata" Üretimi

Bitlis’in Ahlat ilçesinde yaklaşık iki yıldır faaliyet gösteren Kalebağı Gıda ve Turizm Şirketi, şalgam üretiminin yanı sıra çeşitli gıda ürünlerinin de üretimine başladı.

Bitlis'in Ahlat ilçesinde yaklaşık iki yıldır faaliyet gösteren Kalebağı Gıda ve Turizm Şirketi, şalgam üretiminin yanı sıra çeşitli gıda ürünlerinin de üretimine başladı.

İlçede bulunan Kalebağı fabrikasının çalışmaları hakkında açıklama yapan Şirket Müdürü Zeynettin Bildirici, ilk etapta sadece şalgam üretimi ile başladıklarını belirterek, yaklaşık iki aydır limonata, limon sosu, nar ekşisi ve sirke üretimine de başladıklarını söyledi. Şalgamın ham maddesi olan kara havucu Ahlat'tan temin ettiklerini belirten Bildirici, "Şalgamın ham maddesi olan kara havuç zaten bölgemizdeki çiftçiler tarafından üretiliyor ve oldukça kalitelidir. Bu sayede patates ve şeker pancarına alternatif bir üründe olmuştur. Fabrikamızda üretilen ürünlerin hepsi hem bölgemizde hem de Adana, Mersin, Gaziantep ve İstanbul gibi büyükşehirlerde de pazarlanmaktadır. Şalgam bölgemizde de oldukça iyi bir ivme kazandı. Aynı şekilde yeni üretimine başladığımız limonata ve benzeri ürünlerimizde şimdiden talep ediliyor. Ayrıca ürünlerimizin birçoğunun üzerinde bulunan etiketlerimizde ise Ahlat ile ilgili görseller yer almaktadır. Bu şekilde ürünlerimizi pazarladığımız yerlerde ilçemizin tanıtımına bir nebzede olsa katkı sağladığımızı düşünüyorum" dedi. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bitlis Ahlat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title