Haberler

Ahlat'ta İş-Kur Kurası

Güncelleme:

BİTLİS (İHA) – Bitlis'in Ahlat ilçesinde, Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında camilerde çalıştırılacak olan işçilerin belirlenmesi için kura çekimi yapıldı.

Ahlat Müftülüğü konferans salonunda gerçekleştirilen kura çekimi Ahlat Noteri tarafından gerçekleştirildi. Ahlat'taki camilerde çalışmak için müracaat eden 246 kişi arasından çekilen kurada 25 asil ve 12 yedek kişi belirlendi. Kura çekimi sonrası açıklamada bulunan Bitlis İş-Kur Müdürlüğü yetkilileri, bu sene yapılan kuraların yeni yönetmelik ve genelge değişikliği sebebi ile öncelikle birinci listede yer alan 35 yaş üstü erkekler, 19 yaş ve üstü bayanlar, 19 yaş ve üstü engelliler, 19 yaş ve üstü eski hükümlüler ile 19 yaş ve üstü terörle mücadelede malul sayılmayacak kişiler arasında yapıldığını kaydettiler. Yetkililer, kurada ismi belirlenen işçilerin 15 Ekim'den itibaren 8 ay süreyle asgari ücretle ve sigortalı olarak Ahlat Müftülüğü'ne bağlı camilerde çalışacaklarını ifade ettiler. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bitlis Ahlat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title