Haberler

Ahlat'ta İş-kur İstihdamı

Türkiye İş Kurumu (İş-Kur) Bitlis İl Müdürü Alaattin Aslan, 2015 yılında Ahlat ilçesinde 400’den fazla kişinin İş-Kur hizmetlerinden faydalandığını bildirdi.

Türkiye İş Kurumu (İş-Kur) Bitlis İl Müdürü Alaattin Aslan, 2015 yılında Ahlat ilçesinde 400'den fazla kişinin İş-Kur hizmetlerinden faydalandığını bildirdi.

İş-Kur'un Ahlat'taki faaliyetleri hakkında gazetecilere açıklamada bulunan İş-Kur İl Müdürü Alaattin Aslan, Toplum Yararına Programı (TYP), işbaşı eğitimi ve meslek edindirmeye yönelik açtıkları kurslarda Ahlat'ta istihdama yönelik çalışmalar yaptıklarını söyledi. Aslan, "2015 yılında Ahlat Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü, Ahlat Sosyal ve Yardımlaşma Vakfı, Orman İşletme Müdürlüğü'nde Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında 295 kişi 9 ay süreyle İş-Kur'dan istihdam ettik. Bunlara 2 milyon 918 bin 967 TL tutarında maaş verdik. Yine Ahlat ilçemizde işverenlerin kalifiye elaman sıkıntısını gidermek için en az 2 sigortalı işçi çalıştıran ve 'Benim kalifiye elemana ihtiyacım var' diyerek bize müracaat eden işverenlerimize kendi iş yerinde yetiştirilmek üzere işbaşı eğitimi verdik. Bu kapsamda Ahlat'ta bu yıl 35 kişide iş yerlerinde işbaşı eğitimi görmektedir. Ahlat Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı işbirliği ile 50 kişiye yönelik girişimcilik eğitimi verdik. Ahlat Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz ile birlikte 25 kişiye Süt Sığırcılığı Kursu açtık. Bunun yanında Ahlat Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle 10 kişiye iş makineleri operatörlüğü kursu, 20 kişiye de Çini İşlemeciliği Kursu verdik. Yani toplamda baktığımız zaman Ahlat ilçemizde 400'den fazla kişiyi istihdam ettik. İş-Kur hizmetlerinden faydalandırdık. İnşallah bu çalışmalarımızı daha da artırıp devam ettirmeye gayret göstereceğiz" dedi. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Bitlis Ahlat Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

happyloanfirm:

Eğer bir kredi ihtiyacınız var mı? İletişim happyloanfirm kredi Şirketi biz vb bireyler, firmalar, sigorta, Merkez Belçika yaşam süresi fırsatı kredisi veriyor. Eğer herhangi bir mali zorluk ya da yatırım kredisi ihtiyacı var yoksa biz tüm mali sorunlar geçmişte yapmak için buradayız olarak başka arama faturalarınızı ödemek için bir kredi ihtiyacım var. Biz 3 faiz oranı ile herhangi bir para mezhep kredinin her türlü sunuyoruz. Ben size mali sorun olduğunu çözmek için kredinin her türlü size ya

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title