Haberler

Ahlat'ta Elektrik Protestosu

Bitlis'in Ahlat İlçesi Ovakışla Beldesi Belediyesi'nin borcundan dolayı elektriklerinin kesilmesi, belde sakinleri tarafından protesto edildi.

Bitlis'in Ahlat İlçesi Ovakışla Beldesi Belediyesi'nin borcundan dolayı elektriklerinin kesilmesi, belde sakinleri tarafından protesto edildi.

Van Gölü Elektrik Parekende Satış A.Ş.(VEPSAŞ) Ahlat İşletme Şefliği önünde toplanan aralarında HDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, DBP'li Ovakışla Beldesi Belediye Başkanı Ahmet Demir'in de bulunduğu yaklaşık 70 kişi, elektrik kesintisine son verilmesini istedi.

Eyleme katılan HDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, sorunların Ak Parti hükümetinin yanlış enerji politikasından kaynaklandığını söyledi. Milletvekili Zenderlioğlu, "Bugünkü yaşam koşulları elektriğe bağlıdır. Maalesef bu yanlış politikaların yüzünden halkımız perişan durumdadır. Enerji kesildiğinde sadece mahsulün zarar gördüğünü mü düşünüyorlar. Yoksa böbrek hastası, astım hastası olan insanların enerjinin kesilmesiyle nasıl idame olacaklarını hesaplamıyorlar mı? Maalesef hesaplamadıklarını görüyoruz. Elektriği kestikleri zaman insan sağlığıyla da oynuyorlar" dedi.

ELEKTRİK KESİLDİ BELDE SUSUZ KALDI

Ovakışla Belde Belediye Başkanı Ahmet Demir de belediyenin 1 milyon 500 bin TL elektrik borcu olduğunu ve buna her ay 25 bin TL'nin bu borca eklendiğini söyledi. VEPSAŞ'ın sürekli elektrik borcunun ödenmesi için kendilerine baskı yaptığını belirten Başkan Demir, "Mart seçimlerinden sonra 3 defa elektriğimiz kesildi. Bugün yine elektriklerimiz kesildi. Beldemizin su ihtiyacı elektrikle çalışan pompalarla karşılanıyor. Ovakışla Beldesi'nde elektriğin kesilmesi halkın susuz kalması demektir. Belediyemize gelen bu bütçeyle ne borcumuzu ne de faturaları ödeyemeyiz. Buradan yetkililere elektriğimizi yeniden vermeleri için sesleniyorum. Halk öfkelidir. Bu nedenle doğabilecek hiçbir şeyden sorumlu değiliz" dedi. - Bitlis

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüsamettin Zenderlioğlu Bitlis Ahlat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title