Haberler

Ahlat'ta Dağ Bisikleti Yarışması Başladı

Türkiye Bisiklet Federasyonu ve Salcano Bisiklet Firması’nın organizasyonu ile Ahlat Belediyesi’nin katkısıyla düzenlenen Uluslararası Dağ Bisikleti Yarışması’nın Ahlat etabı başladı.

Türkiye Bisiklet Federasyonu ve Salcano Bisiklet Firması'nın organizasyonu ile Ahlat Belediyesi'nin katkısıyla düzenlenen Uluslararası Dağ Bisikleti Yarışması'nın Ahlat etabı başladı.

Ahlat'ta etabında ilk müsabakalar zamana karşı düzenlenen yarışlarla başladı. Oldukça çekişmeli geçen bisiklet yarışması, Van Gölü sahil kıyısında bulunan ve Ahlat'ın tarihi mekanlarından olan Kale Mahallesinde düzenlendi. Bugün düzenlenen yarışmaların ardından kısa bir değerlendirme yapan Türkiye Bisiklet Federasyonu Merkez Hakem Komitesi Üyesi Celal Siper Özdöl, Ahlat'ta bugünle birlikte 3 gün sürecek yarışmaların ilk etabına 48 sporcunun katıldığını belirterek, "Bugünkü yarışımız elit erkekler ve bayanlar kategorisinde yapıldı. Ahlat'ta düzenlenen yarışların ilk günüde zamana karşı bir yarış düzenlendi. Bu yarışmalar elit erkek ve bayanlarda toplam 48 sporcu katıldı. Sporcular birer dakika arayla start aldılar. Yaklaşık 3 bin 400 metrelik parkurda bir tur attılar. Burada en iyi zamanı alan sporcu ile en kötü zamanı alan sporcuya doğru sıralama yapacağız. Bu sıralama sonucunda dereceye giren sporcular önümüzde yıl Rio olimpiyatlarına gitmek üzere puan kazanacaklar. Bu yarışmanın amacı önümüzdeki yıl düzenlenecek olan olimpiyatlar için puan kazanmaktır. Yarın aynı parkurda kros yarışımız var. Pazar günü ise daha uzun bir alanda yani 12 kilometrelik parkurda 3 turluk noktadan noktaya yarışımız var" dedi. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Van Gölü Ahlat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title