Haberler

Ahlat'ta Çini ve Seramik Kursu Açıldı

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Bitlis İl Müdürlüğü tarafından Ahlat Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde “Çini ve Seramik” kursu açıldı.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Bitlis İl Müdürlüğü tarafından Ahlat Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde "Çini ve Seramik" kursu açıldı.

Ahlat Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü hizmet binasında açılışı gerçekleştirilen çini ve seramik atölyesinde 21 kursiyer eğitim alırken, kurs bütçesinin ise 21 bin 331 TL olduğu belirtildi. Kursun açılışına Ahlat İlçe Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Ahlat İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet Zafer Bayram, Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, Bitlis İş-Kur Müdürü Alaattin Aslan ve bazı kurum amirleri katıldı. Açılışın ardından kursiyerlerle bir süre sohbet eden Kaymakam Tekbıyıkoğlu, yetkililerden kurs hakkında bilgi aldı. Ardından konu hakkında açıklama yapan Kaymakam Tekbıyıkoğlu, "Çini ve seramik önemli el sanatlarımızdan bir tanesidir. Ahlat'ta yapılan kazı çalışmalarında çıkan örneklerin birebir yapılmasıyla başladı. Fakat el sanatları bir birinin üstüne bırakarak tekabül eden sektörlerdir. Sizlerin de bu işi üzerine katlayarak güzel bir şekilde yapacağınızdan eminim. Burada yapılan çalışmaları da takip edeceğim. Gerek belediye başkanımız gerekse ben malzeme temini konusunda da yardımcı olacağız. Sizlerden beklentimiz ilçemize yakışır ve ilçemizde de bu sanatı varmış dedirtecek kalitede ürünler bekliyoruz. Ayrıca kendi atölyesini açmak isteyenlere de destek olacağız" dedi.

Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban ise, "Geçmişte bu konuda iyi bir çalışma ortaya çıkardınız. Kaldı ki böyle tecrübeli bir eğiticiyle birlikte çalışıyorsunuz. Artık kendi atölyelerinizi kuracak kabiliyetleri ortaya çıkarın. Bu işi ticarete dönüştürün. Ahlat el sanatları noktasında hak ettiği yere gelecektir. Hocalarımızda bu manada kursiyerleri yetiştirsinler. Özellikle de hanım kardeşlerimizin bu sahada yoğunlaşması belki de Ahlat'ta ilk defa bayanların ticarette etkin bir rol oynama imkanını doğuracaktır. Kaymakam beyin de dediği gibi atölyesini kurmak isteyenlere destek vermeye hazırız. Yeter ki hanım kardeşlerimiz bu sektörde muvakkat olsunlar" dedi.

İş-Kur İl Müdürü Alaattin Aslan ise, Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu'nun isteğini kırmayarak Ahlat'ta bu kursu 5. kez açtıklarını belirterek, "Açmış olduğumuz bu kurstan 21 kişi faydalanabilecek. Bizim için en önemlisi kurs bittikten sonra ki istihdam aşamasıdır. İlçede kurs açtığımızda bu alanda istihdam oluşmuyorsa daha sonradan bu kursları açamıyoruz. İnşallah 2 ay sonra kursumuz bittikten sonra istihdam aşamasında Kaymakam Bey ve Belediye Başkanımız sizlere destek olacaktır. Bizde üstümüze düşen görevi yerine getiririz. Bu işi inşallah çok daha ileri seviyelere hep birlikte taşırız. Ahlat turistik bakımdan önemli bir ilçemizdir. Hediyelik eşya anlamında kurs bittikten sonra bu alanda istihdam sağlanırsa faydalı olacağına inanıyorum. Herkese başarılar diliyorum. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Konuşmaların ardından İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından yapılan ikramla birlikte açılış programı sona erdi. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Bitlis Ahlat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title