Haberler

Ahlat'ta 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlaması

Bitlis’in Ahlat ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı düzenlenen törenle kutlandı.

Bitlis'in Ahlat ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı düzenlenen törenle kutlandı.

Sabah saatlerinde Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başlayan tören; saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Ahlat İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet Zafer Bayram yaptı. Bayram, büyük zaferin 92. Yılını ulusça birlik ve beraberlik içinde kutlamanın mutluluğu içerisinde olduklarını belirterek:

"Bugün kahraman Türk ordusunun bağrından çıkmış Türk Silahlı Kuvvetleri'nin baş komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde gerçekleştirilen dünya harp tarihine altın harflerle yazılan, Türkiye Cumhuriyeti'nin yeniden doğuşunu tüm dünyaya ilan eden Kurtuluş Savaşı'mızın kesin sonucunun alındığı büyük büyük zaferin 92. yılını ulusça birlik ve beraberlik içinde kutlamanın kıvanç ve mutluluğu içerisindeyiz. Türk kurtuluş savaşı her şeyin bittiği bir dönemde aziz Türk milleti ve onun kahraman ordusunun başarısı ile zamanın en güçlü devletlerine karşı kazanılan onurlu, kararlı ve eşsiz bir zaferdir.

19 Mayıs 1919'da Samsun'da başlayan bu şanlı destan 9 Eylül 1922'de düşman kuvvetlerinin İzmir'de denize dökülmesiyle son bulmuştur. Bu büyük mücadele sonrasında Türk milletinin yeniden doğuşu tüm dünyaya ilan edilmiş olup çağdaşlaşma ve özgürlük yolunda ilk adım atılmıştır. Bu topraklar için geçmişte ve bugünde canlarını veren ey kahraman şehitlerimiz; sizleri ve yazdığınız destanları kalbimize gömdük. Sizlerin evlatları, torunları olmaktan mutluyuz ve gururluyuz. Biliniz ki sizlerin, her karışını kanlarınız ile suladığınız bu kutsal vatan topraklarının canımız pahasına yılmaz bekçileri olacağız. Ruhlarınız şad olsun" dedi.

Ardından Kaymakam Osman Dölek'in makamında tebrikleri kabul etmesiyle kutlama programı sona erdi. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Zafer Bayram Bitlis Ahlat Yerel Haberler

title