Haberler

Ahlat salçası dünya pazarına açılıyor

Ahlat salçası dünya pazarına açılıyor BİTLİS

Ahlat salçası dünya pazarına açılıyor - BİTLİS

Ahlat salçası dünya pazarına açılıyor

- Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı çerçevesinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından aldığı yüzde 50 hibe destekle salça fabrikası kuran iş adamı Canyürekli, ürettiği salçayı başta Irak olmak üzere birçok ülkeye ihraç edecek

BİTLİS (AA) - Ahlat ilçesinde üretilen salça, yurt dışına ihraç ediliyor.

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı çerçevesinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından aldığı yüzde 50 hibe destekle salça fabrikası kuran Cemil Canyürekli, "Kapasite Artırım Projesi"nden yararlanarak fabrikanın kapasitesini artırdı.

Daha önce Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine salça pazarlayan Canyürekli, bu yıl başta Irak olmak üzere birçok ülkeye Ahlat salçasını ihraç edecek.

Canyürekli, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı çerçevesinde aldığı yüzde 50 hibeyle salça fabrikası kurduğunu söyledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Kapasite Artırım Projesi'nden yararlanarak fabrikasının kapasitesini arttırdığını ifade eden Canyürekli, şöyle konuştu:

"İlk yıllarda yıllık 200 ton civarında salça üretiyorduk. Fabrikamızın kapasitesini artırdık. Bu yıl 400 ile 500 ton arasında üretim yapmayı hedefliyoruz. İhracat için çalışmalarımızı tamamladık. Çok yakın zamanda Irak başta olmak üzere birçok ülkeye Ahlat salçasını ihraç edeceğiz. Burada ilk olarak sözleşme yaptığımız çiftçilere salçalık domates tohumu veriyoruz."

Tarladaki mahsulün parasını peşin verdiklerini belirten Canyürekli, domatesin kilosunu çiftçiden 20 ile 25 kuruş arasında aldıklarını ifade etti.

6 kilo domatesten bir kilo salça elde ettiklerini anlatan Canyürekli, "Bu yıl 3 bin ton domates ektirdik. Domatesten elde edeceğimiz verimle üretimi artıracağız" dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bülent Korkmaz ise yörede domates üretiminde büyük artış yaşandığını söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title