Haberler

Ahlat İçin Çalgını Yap, Çal Söyle Projesi Hayata Geçti

Bitlis Valiliği Koordinasyonunda Ahlat Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yürütülmekte olan ve Kalkınma Bakanlığı tarafından SODES kapsamında finanse edilen "Ahlat İçin Çalgını Yap, Çal Söyle" isimli proje hayata geçti."Ahlat İçin Çalgını"...

Bitlis Valiliği Koordinasyonunda Ahlat Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yürütülmekte olan ve Kalkınma Bakanlığı tarafından SODES kapsamında finanse edilen "Ahlat İçin Çalgını Yap, Çal Söyle" isimli proje hayata geçti.

"Ahlat İçin Çalgını Yap, Çal Söyle" projesi kapsamında İlçe Halk Eğitim Merkezi'nde çalgı yapım atölyesi, halk müziği korosu, güzel sanatlar fakültesi hazırlık kursu, bağlama ve gitar kursları açıldı. Açılan kursları ziyaret ederek yetkililerden bilgi alan Ahlat Kaymakamı Osman Dölek, uygulamaya geçen proje ile gençlerin gelecekte ki meslek seçimlerinde yardımcı ve yönlendirici olmasının hedeflendiğini söyledi. Kaymakam Dölek: "Projemiz 30 Eylül 2013 tarihinde Ahlat Halk Eğitim Merkezinde bağlama, gitar ve güzel sanatlar okullarına hazırlık olarak 3 ana kurs olarak başlamıştır. Bağlama, gitar ve güzel sanatlar kursunun yanı sıra koro oluşturma çalışmaları ile koro oluşturulacak ve bağlama yapım atölyesi oluşturularak gençlerimize bağlama yapım sanatı da öğretilecektir. Projemiz Kalkınma Bakanlığı'nın Sosyal Destek Programı (SODES) ve Bitlis Valiliği tarafından desteklenerek hayata geçirilmiştir. Projemizin uzun vadeli ve sürdürülebilir bir proje olmasını hedeflemekteyiz. Gençlerimiz daha sosyal, toplum ile barışık bireyler haline gelecektir. Projemiz ile gençlerin gelecekte ki meslek seçimlerinde yardımcı ve yönlendirici olması hedeflenmektedir" dedi.

Kaymakamı Dölek, kursa katılan öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı da çektirdi. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Köylere Hizmet Götürme Birliği Bitlis Valiliği Ahlat Çal Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title