Haberler

Ahlat Eso Başkanı Şeker'den Fuar Tepkisi

Bitlis'in Ahlat İlçe Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ESO) Başkanı Mesut Şeker, 28-31 Ocak 2016 tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenen "Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı"na (EMITT) yıllardır Ahlat'tan hiç bir el sanatkarının davet edilmemesine tepki gösterdi.

Konu hakkında açıklama yapan Ahlat Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mesut Şeker, kültürel değerler bakımından oldukça zengin bir ilçe olan Ahlat'ın el sanatkarlarının uluslararası bu fuara götürülmemesinin adil olmadığını vurguladı. Başkan Şeker, "Yıllardır düzenlenen EMITT Fuarı'na katılan Bitlis ilimiz maalesef bugüne kadar talep edilmesine rağmen, Bitlis'in en zengin kültürel değerlerine sahip ilçemizin el sanatkarlarının götürülmemesi bizi derinden üzmüştür. El sanatları bir ülkenin kültürel kişiliğinin en belirgin özelliğidir. Bitlis, Anadolu el sanatlarına beşiklik yapmış en zengin ilimizdir. Bitlis'in turizmine, tanıtımına katkı yapacak en büyük zenginliğimiz yine el sanatlarımızdır. Maalesef yıllardan beri tüm taleplerimize rağmen Ahlat'tan bir tek sanatkarın götürülmemesi çok manidardır. Bitlis İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün bu keyfi uygulamaya bir an önce son vermesini bekliyoruz. İlçemiz için önem arz eden bu konuda Bitlis Valimiz Sayın Ahmet Çınar'dan ise destek bekliyoruz. Sayın Valimizin adil olmayan bu yanlış uygulamaya son vereceğine olan inancımız tamdır" dedi. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Doğu Akdeniz İstanbul Bitlis Ahlat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title