Haberler

Ahıska Türklerinin Öz Vatanlarına Kavuşması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı, Başbakan Binali Yıldırım'ın koordinasyonunda Ukrayna'dan Türkiye'ye getirilen dördüncü kafilede bulunan 41 Ahıska Türkü aile daha Erzincan'ın Üzümlü ilçesindeki konutlarına yerleştirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı, Başbakan Binali Yıldırım'ın koordinasyonunda Ukrayna'dan Türkiye'ye getirilen dördüncü kafilede bulunan 41 Ahıska Türkü aile daha Erzincan'ın Üzümlü ilçesindeki konutlarına yerleştirildi.

Ukrayna'dan 25 Aralık 2015'ten itibaren kafileler halinde Türkiye'ye getirilip Erzincan'a yerleştirilen Ahıska Türklerinin öz vatanlarına kavuşması çalışmaları çerçevesinde, son olarak gece saatlerinde 41 aileden oluşan 312 Ahıska Türkü daha Erzincan Havalimanı'na geldi.

Havalimanındaki gümrük işlemlerinin ardından kendilerine tahsis edilen otobüslere alınan Ahıska Türkleri, Üzümlü ilçesinde kendileri için Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığınca inşa edilip tüm eşyası yerleştirilen evlerine yerleştirildi.

Öz vatanlarındaki yeni yuvalarına yerleşin aileler, büyük mutluluk yaşadı.

Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) Genel Sekreteri Fuat Uçar ve beraberindeki yetkililer de söz konusu ailelere "hoş geldin" ziyaretinde bulunup bir süre sohbet etti.

Fuat Uçar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir grup Ahıska Türkünün daha 72 yıllık vatan hasretinin sona erdiğini vurgulayarak, "Ukrayna'dan gece getirilen dördüncü kafiledeki 41 aile ilk geceyi evlerinde geçirip cuma sabahına uyandılar. Evler güzel şekilde onlar için hazırlandı. 72 yıldır özlemle vatanlarını bekleyen halkımızdan 41 aile daha öz vatanlarındaki sıcak yuvalarıyla buluştu. Biz de kendilerine hoş geldin dedik. Bundan sonra inşallah mutlu bir şekilde burada yaşayacaklar." dedi.

Ahıska Türklerinden Veli Mehmetalioğlu da vatanlarında çocuklarının bir geleceği olacağını söyleyerek, şunları ifade etti:

"Cumhurbaşkanımızdan, bu işleri organize edenlerden Allah razı olsun. Vatanımıza geldik, yeni evler verdiler. Çok sağ olsunlar. Bizim haricimizde çoğu milletimizde Ukrayna'dadır. Onlar da gelip vatana kavuşurlar inşallah. Biz vatana geldik, bayrağımız altındayız. Daha hiçbir sıkıntımız olmaz. Evimizi çok beğendik, çok güzel. Duygularımız çok güzeldir. Burası ömrümüzün sonuna kadar bizim vatanımız, çocuklarımızın geleceği olacak. Türk olduğumuzdan dolayı çok memnunuz. Allah'a binlerce şükür olsun ki Türk'üz."

-"Bayrak, vatan, yurt, toprak sahibi olduk"

Zeliha Mehmetalioğlu ise öz vatanlarına kavuştukları için çok mutlu olduğunu söyleyerek, "Öz vatanımıza geldik bizi getirenlerden, vatana kavuşturanlardan, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan Allah razı olsun. Allah Türkiye'ye bir zeval vermesin. Bayrak, vatan, yurt, toprak sahibi olduk. Evlerimiz çok güzel. Bir baba evladına böyle iyilik etmez. Şükürler olsun Allah'a, bizi vatana kavuşturdu." dedi.

Ukrayna'daki Ahıska Türklerinin dördüncü kafilesi kapsamında Erzincan'a getirilen bu kişilerin dışındaki söz konusu ülkede bulunan diğer Ahıska Türklerinin de öz vatanlarına kavuşturulması amacıyla çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Ukrayna Üzümlü Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title