Haberler

Ahilik Haftası Kapsamında Şed Kuşatma Töreni Gerçekleşti

17-21 Eylül Ahilik Haftası kapsamında Afyonkarahisar İmaret Cami'nde Şed Kuşatma Töreni gerçekleştirildi.

17-21 Eylül Ahilik Haftası kapsamında Afyonkarahisar İmaret Cami'nde Şed Kuşatma Töreni gerçekleştirildi. Kalfalıktan ustalığa geçişi simgeleyen 'Şed Kuşatma Töreni' Ahi ustaları tarafından canlandırıldı.

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Aahiliğin Türklere ait bir gelenek olduğunu, çırak-usta ilişkisi ile mesleği öğrenme esnaf olma olayının, mesleği öğrenmekten ziyade toplumun değerlerinin nesilden nesile aktarılması olduğunu söyledi. Esnaflığın çok önemli olduğunu, esnafın ne kadar güçlü, kuvvetli faziletli olursa toplumun temelinin de o kadar sağlam olduğunu iletti. Vali Balkanlıoğlu, "Bizim kendi değerlerimiz var. Başka yerlerden değerler ithal etmemize gerek yok. Batıdaki değerler bizden kopyadır. Bize Ahiliği hatırlatan arkadaşlara teşekkür ediyorum" dedi.

Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Abdülkadir Konak ise, Ahilik hakkında bilgiler verdi.

Törene Vali İrfan Balkanlıoğlu'nun yanı sıra, İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Abdülkadir Konak, meslek eğitim kurum yöneticileri, Afyonkarahisar sanatkarları ve birçok vatandaş katıldı.

Vali İrfan Balkanlıoğlu'nun konuşmalarının ardından, Ahilik Haftası İl Kutlama Komitesi tarafından 'Geleceğin Ahileri' olarak seçilen Mesleki Eğitim Merkez Müdürlüğünün başarılı öğrencilerinden Recep Veli Sipahi, Elif Hayriye Göktaş ve Ahmet Altıntaş'ın hediyeleri Vali Balkanlıoğlu tarafından verildi.

"Yılın Ahisi" seçilen Yılmaz Akosmanoğlu'na İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan tarafından plaket verildi. İl Kutlama Komitesi tarafından "Yılın Esnaflıktan Sanayiciliğe Yükselen İş Adamı" olarak seçilen Yılmaz Oruç adına oğlu Levent Oruç'a Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Abdülkadir Konak tarafından plaket verildi.

Töreni izlemeye gelen vatandaşlara ahilik pilavı ikram edildi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahilik Haftası Konak Eylül Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title