Haberler

Ahilik Haftası Bayındır'da Sona Erdi

Bu yıl 29'uncusu düzenlenen ve Bayındır'da son bulan Ahilik Haftası etkinlikleri ile topluma Ahi Felsefesi'ni aktardıklarını belirten İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, esnaf ve sanatkarlara pozitif ayrımcılık uygulanması gerektiğini söyledi.

Ahilik Haftası Bayındır ilçesinde düzenlenen bir dizi etkinlikle son buldu. Program çerçevesinde Bayındır Belediye Başkanvekili Veli Uludağ ile ilçe Kaymakamı Barboros Baran'ı makamlarında ziyaret eden Ahilik Haftası Kutlama Komitesi üyeleri ve İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu, ilçe yöneticilerine el yapımı birer vazo hediye etti.

Ziyaretlerin ardından, İzmir'den gelen çok sayıdaki oda başkanı ve ilçe yöneticilerinin katılımıyla Bayındır Sanayi Sitesi'nde esnaf ve sanatkarlara kahvaltı verildi. Kahvaltıda Bayındır Esnaf ve Sanatkar Odası Başkanı İzzet Daşdı, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Davut Sakarsu ile ilçe kefalet kooperatifi başkanı Bahrettin Cihan kısa bir konuşma yaparak etkinliklerin Bayındır'da yapılmasından duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Site esnaf sanatkarına seslenen İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu da Ahilik Felsefesi hakkında bilgi verdi.

"İŞSİZLİĞİN ÇÖZÜMÜ ESNAF VE SANATKARLARDADIR"

Ahi Felsefesi'ni topluma ve yeni nesile doğru aktarmak için hafta etkinliklerini gerçekleştirdiklerini kaydeden Mutlu, "Yalın anlamıyla Ahi 'Kardeşim' demektir. Ahilik felsefesi sanatın, ticaretin ve mesleğin olgun kişilik, güzel ahlak ve doğrulukla yoğrulmasını öngörür. Kökleri çok eskilere uzanan Ahi Evran geleneği, devlet büyükleri yetiştirmiş, topluma ve devlet yapılanmasına yön vermiştir. Hafta boyunca gerçekleştirilecek etkinliklerle de, Ahilik felsefesinin ve Ahi Evran kurallarının topluma tanıtılmasını hedefliyoruz .Geçmişi ve geleneklerimizi iyi anlamalı, başarısızlıklarımızdan ders çıkarmalıyız" diye konuştu.

Artık dünyanın bilime, teknolojiye döndüğünü ve üyelerin kendilerini geliştirmesi gerektiğini dile getiren Mutlu, devletin de esnaf sanatkara pozitif ayırımcılık uygulamasını, işsizliğin çözümün esnaf ve sanatkarlarda olduğunu söyledi.

Kendisinin bir esnaf çocuğu olduğunu vurgulayan Bayındır Kaymakamı Barboros Baran ise Bayındır halkına hizmet vermek için işbirliği içinde çalıştıkları en önemli kesimin esnaf sanatkarlar olduğu ifade etti.

Esnaf sanatkarların toplumsal yaşamda önemli işlevler üstlendiklerini belirten Baran, 'Bu bilinç içinde esnaf kesimine önem veriyor, bize yansıyan sorunlarını ilçedeki oda yöneticileri ile birlikte çözmeye gayret ediyoruz' dedi.

BAYINDIR'DA MİLLİ ŞOV

İESOB temsilcileri ve kutlama komitesi üyeleri daha sonra Belediye Başkanvekili Veli Uludağ ve ilçe kaymakamı Barboros Baran'ın da katılımlarıyla Bayındır çarşısını ve pazarını ziyaret etti. Ziyarette esnafa ve vatandaşlara Ahi Felsefesi'ni içeren broşürler ve karanfil dağıtıldı. Bayındırdaki etkinlikler Belediye Parkı'ndaki saç şov ile sona erdi. Türk milli takımına seçilen İzmirli kuaförlerin şovunun ardından Birlik Başkanı Mutlu, Baran ve Uludağ ile birlikte vatandaşlara Ahi Pilavı ve lokması ikram etti. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Barboros Baran Ahilik Haftası Uludağ İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title