Haberler

Ahilik Haftası

Ahilik Haftası dolayısıyla Gaziantep'te düzenlenen şet kuşatma töreninde, Türkiye'de "Yılın Ahisi" seçilen Gaziantepli bakır ustası ve Gaziantep Bakırcı ve Sedefçiler Odası Başkanı Celal Açık'a plaket verildi.

Ahilik Haftası dolayısıyla Gaziantep'te düzenlenen şet kuşatma töreninde, Türkiye'de "Yılın Ahisi" seçilen Gaziantepli bakır ustası ve Gaziantep Bakırcı ve Sedefçiler Odası Başkanı Celal Açık'a plaket verildi.

Vali Ali Yerlikaya, Gaziantep Almacı Pazarı'ndaki törende yaptığı konuşmada, ahilik kültürünün değerine işaret ederek, Gaziantep'in bu kültürle 3 bin 71 sanayici yetiştirdiğini kaydetti.

Kentin, Türkiye'nin 6. büyük ekonomisi olduğunu dile getiren Yerlikaya, şöyle konuştu:

"Almacı Pazarı'nın torunu sanayiciler, 2023'te '25 milyar dolar ihracat yapacağım' sözü verdi. Kime verdi? Cumhurbaşkanımıza, milletimize verdi. Gaziantep mücadeleyi seven, 2 günü bir olmadan ayakta dimdik duran, istişareyi seven, hataları set eden, hatalarından ders çıkaran, övünmeyi sevmeyen, övündükçe mahcup olan bir kent. Sizi güçlü kılan, sizi diğer kardeş şehirlerimizden farklı yapan bu. Sizinle ne kadar iftihar etsek o kadar azdır. Allah birinizi bin etsin. Kazancınızı bereketli etsin. Bu pazarda kardeşlik, birlik, beraberlik, dirlik hiçbir zaman eksik olmasın daim olsun."

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de ahi olmak için kriterlerin bulunduğunu belirterek, ahiliğin bambaşka bir teşkilat olduğunu vurguladı.

Şahin, kentin ticaret odalarıyla iftihar ettiklerini söyledi.

Konuşmaların ardından ahilik kültürünü anlatan bir gösteri sergilendi.

Bu yıl Türkiye'de ve Gaziantep'te "Yılın Ahi"si seçilen Gaziantep Bakırcı ve Sedefçiler Odası Başkanı bakır ustası Celal Açık'a plaket verildi. Yerlikaya ve Şahin'e ahi cübbesi giydirildi.

Gaziantep Valisi Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin, Gaziantep Müftüsü Ahmet Çelik'in okuduğu bereket duasının ardından vatandaşlara pilav ve helva ikram edildi.

Etkinliğe AK Parti milletvekilleri Ahmet Uzer ve Abdulkadir Yüksel, oda başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Ahilik Haftası Gaziantep Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title