Haberler

Ahilik Haftası

Ahilik Haftası Tekirdağ'da düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Ahilik Haftası Tekirdağ'da düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Tekirdağ Valiliği önünde düzenlenen törende, Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ve Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği tarafından, Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Tuğlalı Park'ta devam etkinlikte konuşan, Tekirdağ Ticaret İl Vekili Enver Tepe, Ahilik Teşkilat'nın Kurucusu Ahi Evren'in 12. yüzyılda yaşadığını ve dericilik sanatıyla uğraştığını hatırlatarak, o devirlerde Anadolu'ya yerleşen halkı, zanaat, ekonomi ve ahlaki yönden örgütlediğini belirtti.

Ahiliğin, kardeşlik, cömertlik, yardımseverlik ve eli açıklık olduğunu söyleyen, Tepe, "Ahiliğin felsefesi dünya ve ahiret dengesidir. Ahilikte maddecilik, materyelizm, olmadığı gibi sadece öbür dünyayı düşünüp, hiçbir şey üretmeyip miskinlikte yoktur. Bu dünyada yaşadığı sürece kimseye muhtaç olmadan, çalışarak onurlu bir şekilde hayatını devam ettirmek ve ahirete hazırlanmak vardır." diye konuştu.

Süleymanpaşa Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulu Halk Oyunları Ekibi tarafından halk oyunları gösterisi ve Tekirdağ Mehteran takımının mehteran gösterisi sergilendi.

Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, yılın ahisi seçilen berber Fehmi Ülbeği'ne plaket takdim etti.

Etkinliğe Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay, Tekirdağ Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Ali Rıza Eti ile esnaf katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Ahilik Haftası Tekirdağ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title