Haberler

Ahilik Haftası

Afyonkarahisar'da, "Ahilik Haftası" dolayısıyla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından "şed kuşatma" töreni düzenlendi.

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, İmaret Camisi avlusunda gerçekleştiren törende yaptığı konuşmada, bugün esnafın çok önemli bir toplum önderi olarak insanlığa büyük hizmetler sunduğunu kaydetti.

Günümüzde insan değerlerinin ve insan yetiştirme modelinin istenilen oranda olamadığını ifade eden Güner, şunları söyledi:

"Minibüsteki bir muavinin ya da şoförün üslubu konuşma tarzı bir bakırcının yanında çalışan çırağın hareket tarzı sabrı, terbiyeyi, ahlakı Türk İslam geleneğini yansıtması ve bu geleneği cem etmesi gerekirken istediğimiz oranda maalesef bunu görememekteyiz. 'Sivil toplum kuruluşları' denen birliktelikler, dernekler, vakıflar da tam bu iş için vardır."

Törene, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel ve vatandaşlar katıldı. - Afyon

Kaynak: AA / Yerel

Ahilik Haftası Yusuf Güner Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title