Haberler

Ahilik Haftası

Kahramanmaraş Merkez Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Türk kültür ve medeniyetinin inşa ettiği sosyal kurumların başında Ahiliğin geldiğini belirtti.

Mahçiçek, Ahilik haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında, Ahilik teşkilatının önemini vurguladı. Ahi Evran tarafından temelleri atılan Ahiliğin, toplumun en önemli temel taşlarından biri olduğuna dikkat çeken Mahçiçek, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"İnsanı esas alarak kurulan Ahilik teşkilatı bin yıldır bu topraklarda, toplumsal yaşamın en önemli yapı taşlarından biri olmuştur. Ahi Evran Hazretleritarafından temeli atılan bu teşkilat sayesinde, Anadolu halkı birçok meslek dalında yetişmiş, hem ekonomik hem de ahlaki açıdan köklü bir çınara dönüşmüştür. Dürüstlük, güven, saygı, cömertlik ve güler yüz gibi birbirinden değerli hasletleri ilke edinen esnaflarımız, bugün de toplumun en önemli unsurlarından biridir. Tembelliği ve israfı reddeden bir anlayışla bugünlere uzanan ve esnaf ve sanatkarlar odaları gibi sivil toplum kuruluşları altında faaliyet gösteren zanaatkarlarımızın, bundan sonra da kendini yenileyerek geleceğe yürüyeceğine inancım tamdır. İnsanı merkez alarak hizmet veren, kültür ve medeniyetimizin en önemli sosyal kurumlarından biri olan esnaf ve sanatkarlarımızın Ahilik Haftasını can-ı gönülden tebrik ediyorum." - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hanefi Mahçiçek Ahilik Haftası Kahramanmaraş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title