Haberler

Ahika Yönetim Kurulu Toplantısı

AHİKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Kırşehir Valisi Çakacak, "Ajansımıza 5 ilimizden 132 proje başvurusu yapıldı, bu yıl ajansımızca verilecek hibe tutarı 10 milyon TL’dir"

Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, " Ajansımıza 5 ilimizden 132 proje başvurusu yapıldı.  Bu yıl ajansımızca verilecek toplam hibe tutarı 10 milyon TL'dir" dedi.

AHİKA Yönetim Kurulu toplantısı Kırşehir Valiliği salonunda Vali Özdemir Çakacak'ın başkanlığında yapıldı.

Çakacak, toplantı öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, toplantıya önceki yönetim kurulu toplantısında alınan kararlarla ilgili çalışmaları değerlendirerek başlayacaklarını söyledi.

Ajansın geçtiğimiz ay İtalya'ya çalışma ziyareti gerçekleştirdiğini dile getiren Çakacak, şunları kaydetti:

"İtalya'ya çalışma ziyareti gerçekleşti. Venedik'in de içinde yer aldığı Veneto Bölgesi'nde faaliyet gösteren kalkınma ajansı VEGAL ve yine aynı bölgede özellikle sosyal alanlarda çalışmalar yürüten WIGWAM ile her iki ülkede tarafların sorumlu olduğu bölgelerdeki bölgesel kalkınmayı desteklemek ve sosyal, çevresel ve ekonomik kalkınmaya katkıda bulunmak amacıyla ortak çalışma ve işbirliği tesisi konusunda üçlü işbirliği protokolü imzalamıştır. Ayrıca yine geçtiğimiz ay içerisinde Kırıkkale ve Kırşehir illerimizde Üniversite ve İŞKUR İl Müdürlükleri işbirliğiyle Kariyer Günleri düzenlenmiştir."

Çakacak son olarak, ilkokul öğrencilerine hem Kapadokya'yı, hemde ajansı tanıtmak için Nevşehir'e gezi düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.. - Kırşehir

Kaynak: AA / Yerel

Kırşehir Valiliği Özdemir Çakacak İtalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title