Haberler

Ahika 2012 Yılı Teknik Destek Programını Açıkladı

Ahika (Ahiler Kalkınma Ajansı), 06.07.2012 tarihi itibariyle ilan ettiği 2012 yılı teknik destek programı 2.dönem sonuçlarını açıkladı.

Ahika (Ahiler Kalkınma Ajansı), 06.07.2012 tarihi itibariyle ilan ettiği 2012 yılı teknik destek programı 2. dönem sonuçlarını açıkladı.

Ahiler Kalkınma Ajansı 2012 Yılı Teknik Destek Programı Eylül-Ekim döneminde başvuran projelerden başarılı bulunanlar Ajans'ın www.ahika.org.tr adlı internet sitesinde ilan edildi. Bundan sonraki süreçte ise başarılı proje sahipleri Ajans'tan randevu alarak sözleşmeleri imzalayacak.

Öte yandan Teknik destek programı mevzuat gereği yıl sonuna kadar açık kalacak. Halen başvuruları devam eden 3. dönem için son başvuru tarihi ise 31.12.2012 olarak belirlendi.

Ahiler Kalkınma Ajansı, teknik destek programlarıyla

bölgedeki yerel aktörlerin, bölgesel kalkınma açısından önem arz eden ancak kurumsal kapasite eksikliği nedeniyle hazırlık ve uygulama aşamalarında sıkıntı ile karşılaşılan çalışmalarına destek sağlamayı amaçlıyor.

Programın toplam bütçesi

300 bin TL olarak belirlenirken

her bir teknik destek projesinin ajansa toplam maliyeti (KDV dahil) 15 bin TL'yi aşamayacak. Ayrıca, Ajans tarafından sağlanacak teknik destek, sadece uzman teminini ve uzmanların yol ve konaklama giderlerini kapsayacak ve destek oranı yüzde100 olacak.

Programa, TR71 Bölgesinde kayıtlı bulunan yerel yönetimler, kamu kurum ve kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, organize sanayi bölgeleri, küçük sanayi siteleri, kar amacı gütmeyen birlikler ve kooperatifler ile söz konusu

kurum ve kuruluşların kurduğu veya ortağı olduğu işletmeler başvurabilecek. Teknik Destek başvuru rehberi, başvuru formu ve ekleri Ahiler Kalkınma Ajansı'nın www.ahika.org.tr adlı internet sitesinden temin edilebilecek. Proje başvuruları, matbu olarak ve kapalı zarf içinde taahhütlü posta ve kargo yoluyla veya elden Nevşehir'de bulunan Ajans Merkezi ve Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir ve Niğde illerinde bulunan Yatırım Destek Ofislerine yapılabilecek. - NEVŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nevşehir Eylül Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title