Haberler

Ahi Evran Külliyesi Projesi

Kırşehir'de yürütülen Ahi Evran Külliyesi Projesi'nin ikinci etap çalışmalarına kaynak aktarılması amacıyla protokol imzalanacağı bildirildi.

Kırşehir'de yürütülen Ahi Evran Külliyesi Projesi'nin ikinci etap çalışmalarına kaynak aktarılması amacıyla protokol imzalanacağı bildirildi.

Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, gazetecilere yaptığı açıklamada, Gümrük ve Ticaret Bakanlığının öncülüğünde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Merkez Birliği (TESKOMB) ve diğer bazı kurumlardan kaynak aktarımı için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Bu üst kurumların projeye her zaman sahip çıktığını belirten Bahçeci, belediyenin imkanları ve sivil toplum kuruluşlarının destekleriyle ikinci etabın tamamlanacağını vurguladı.

Bahçeci, şunları kaydetti:

"4 etaptan oluşan projenin 2. etabına başlandı. Şimdi yeni protokolle külliyemizin ikinci etabını yapacağız. Yeni yapacağımız arasta, bedesten, Esnaf Odaları Birliği binası, Ahilik Araştırma Merkezi ve otoparkları için desteğe ihtiyacımız var. Bakanlığın desteği ve himayesiyle protokol imzalayarak ikinci etabı en kısa zamanda hayata geçireceğiz. Ahi Evran Külliyesi Projemiz devam edecek. İkinci etabı da hızlı bir şekilde bitireceğiz."

Projenin 55 bin metrekarelik alanda hayata geçirileceğini belirten Yaşar Bahçeci, "Şehrin kalbi Artık Ahi Evran Külliyesi olacak. Şehir tamamen bu külliyeye göre şekillenecek. Ahilik tekrar yükselişini Kırşehir'de alacak ve yoluna devam edecek." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Yaşar Bahçeci Kırşehir Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title