Haberler

"Ah! Türkçem" Adlı Oyun Hem Güldürdü Hem Düşündürdü

Güncelleme:

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Halk Eğitim Merkezi Diksiyon ve İletişim kursiyerlerinin yılsonu gösterisi olarak hazırladığı "Ah! Türkçem" adlı tiyatro oyunu seyirciyle buluştu.

Tacettin Şimşek'in yazdığı "Ah! Türkçem" adlı oyun, Mezitli İç İşleri Bakanlığı'nın tiyatro salonunda sahnelendi. 12 kişilik tiyatro ekibinin hazırladığı oyun, izleyicilerden büyük beğeni topladı. Oyun öncesi, Türk edebiyatının tanınmış şairlerinin eserlerinden oluşan şiir dinletisi ve ardından Türk halk müziğine gönül vermiş değerli sanatçılarının eserlerinden oluşan türkü dinletisi ise, seyirciler tarafından büyük alkış aldı.

Tiyatro gösterisini, Mezitli kaymakamı Nazım Madenoğlu, Mezitli İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Kılıç, Mezitli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Turna ve çok sayıda vatandaş izledi. Halk Eğitim Merkezi Diksiyon Öğretmeni ve oyunun yönetmeni Edlan Bostancı, gösteri öncesi yaptığı konuşmada, Türkçeye gereken özenin gösterilmediğini ve dilimizin giderek köreldiğini belirtti.

Bostancı, " Türk edebiyatının tanınmış şairlerinden Yahya Kemal'in "Türkçe ağzımda annemin sütüdür" diyerek yücelttiği, Fazıl Hüsnü Dağlarca'nın ise "Türkçem benim ses bayrağım" diyerek hem yücelttiği hem de kutsallaştırdığı dilimize bugün gerekli özeni göstermiyoruz. İnsanlarımızda bugün Türkçe sevgisi, ana dili duygusu, dil bilinci ve duyarlığı yeterince yok. Bu soruların iyice düşünülmesi, sürekli göz önünde tutulması gerekiyor. Bizlerde bu sorunları ortaya koymak adına öğrencilerimle birlikte "Ah!Türkçem" adında bir tiyatro oyunu sahneye koyduk" dedi.

Mezitli İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Kılıç ise, gösteri sonunda yaptığı konuşmada, Türkçemize hizmet eden böyle güzel bir sahne gösterisi hazırladıkları için diksiyon eğitmeni ve öğrencilerine teşekkür ederek başarılarının devamını diledi.

Mezitli İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Kılıç ve Mezitli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Turnalı, gösteride görev alan kursiyerleri tek tek tebrik ederek, katılım ve teşekkür belgelerini takdim ettiler.

Haber :Mehmet KOÇAK / MERSİN

Kaynak: Temsilci / Kültür Sanat

Tacettin Şimşek Dursun Kılıç Mezitli Mersin Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500

Yorumlar (1)

Eda:

Tebrik ederim, Türkçemin değerini kaybettiği son zamanlarda gerçekten çok manidar olmuş böyle bir oyun, emeği geçen herkese teşekkürler. . .

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title