Haberler

Ağzına Aldığı Toplu İğne Akciğerine Kaçtı

Güncelleme:

Ağzına aldığı toplu iğne akciğerine kaçtı- Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde 15 yaşındaki kız çocuğunun soluk borusundan akciğerine kaçan toplu iğne, bronkoskopi yöntemiyle çıkarıldı Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi'nde 15 yaşındaki kız çocuğunun soluk borusundan sağ akciğer derinliğine kaçan toplu iğne başarılı operasyonla çıkarıldı.

Ağzına aldığı toplu iğne akciğerine kaçtı- Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde 15 yaşındaki kız çocuğunun soluk borusundan akciğerine kaçan toplu iğne, bronkoskopi yöntemiyle çıkarıldı Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi'nde 15 yaşındaki kız çocuğunun soluk borusundan sağ akciğer derinliğine kaçan toplu iğne başarılı operasyonla çıkarıldı. Adıyaman'da yaşayan Rüveyda Aycan Tırpan (15) okulda başörtüsünü düzeltirken ağzına aldığı 2 toplu iğneden bir tanesini yuttu. Adıyaman'da ilk müdahalesi yapılan 15 yaşındaki kız çocuğu, daha sonra MEÜ Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahi Kliniği'ne sevk edildi.Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Naycı ve ekibi tarafından yapılan incelemenin ardından soluk borusundan akciğere kaçtığı belirlenen toplu iğne bronkoskopi yöntemiyle çıkarıldı.Prof. Dr. Naycı, hastanede gazetecilere yaptığı açıklamada, kız çocuğuna daha önce Adıyaman'da da bir operasyon yapıldığını ancak başarılı olunamadığını anlatarak, şöyle konuştu: "Biz filmlerini çektik çok derinlerde neredeyse akciğerin tabanına kadar inmiş bir iğne gördük. 10 dakika gibi kısa sürede bronkoskopi dediğimiz kapalı bir yöntemle herhangi bir amaliyat olmadan bu yabancı cismi çıkardık. İlaç tedavisini tamamladık ve hastayı bugün taburcu edeceğiz. Nefes borusuna kaçan yabancı cisimler boğulmaya neden olduğu için çok tehlikeli."Rüveyda Aycan Tırpan da açık ameliyata gerek kalmadan toplu iğneden kurtulduğu için mutlu olduğunu belirterek, "Bir daha asla iğneyi ağzıma almam" dedi. .

Kaynak: Hastane.com.tr / Güncel

mersin üniversitesi Adıyaman Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 24 Nisan dün gece deprem mi oldu? ZTK Ankaragücü- Beşiktaş maçı kaç kaç bitti? Maçı kim kazandı? Rövanş maçı ne zaman oynanacak? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? Açıklama yaptılar mı? Kameralara yakalanan çiftten açıklama geldi mi? DEM Parti kapatılacak mı? Bakan Tunç konu ile ilgili ne söyledi? İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri kim oldu? Fikri Doğan kimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title