Haberler

Ağzı Kum Dolan Balıkçı Barınağındaki Tekneler Çıkarılamıyor

Güncelleme:

Kastamonu'nun Abana ilçesinde balıkçı barınağının girişi, dalgaların taşıdığı kumlar nedeniyle kapandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: Balıkçı barınağının genel görüntüsü, Abana Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Erdi Sarı'nın açıklaması Ağzı kum dolan balıkçı barınağındaki tekneler çıkarılamıyor Kastamonu'nun Abana ilçesinde balıkçı barınağının girişi, dalgaların taşıdığı kumlar nedeniyle kapandı.Abana Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Erdi Sarı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, barınağın inşasındaki teknik sıkıntıdan dolayı olayın yıllardır süregeldiğini, balıkçıların bu konuda muzdarip olduğunu belirtti.Balık sezonu devam etmesine rağmen birçok balıkçının ava çıkamadığını dile getiren Sarı, "Ana ve tali mendireğin arası yaklaşık 110 metre ancak teknik bir sıkıntıdan dolayı sahilden bu kısma doğru kum hareketlenmesi var. Ağzın açıklığı dalgaların taşıdığı kum yığınları nedeniyle 10 metreye kadar düştü. Şu an barınağa sadece küçük tekneler giriş çıkış yapabiliyor, onlar da zorlanıyor. Ufak bir fırtınada burası da dolacak ve barınağın ağzı tamamen kapanacak" dedi.Sarı, teknelerini barınaktan çıkaran balıkçıların bölgedeki diğer barınaklara demirlediğini, içeride kalanların da sorunun çözülmesini beklediğini kaydetti.Barınaktaki sorunun balıkçıları mağdur ettiğini vurgulayan Sarı, şöyle konuştu: "Barınağımızda 70 civarında tekne var, bunların 36'sı kooperatifimize üye. Diğerleri de ruhsatlı şekilde amatör balıkçılık faaliyetlerinde bulunuyor. Yaklaşık 15 balıkçımız, ağzın kapanmasına yakın teknelerini barınaktan çıkartıp, İlişi Balıkçı Barınağına demirledi. İçeride kalanlar da avlarına devam edebilmek için ağzın açılmasını bekliyor. Yerel imkanlarla buranın açılması mümkün değil, yetkililerimizden destek bekliyoruz."Sarı, benzer sorunların daha önce de yaşanması üzerine balıkçıların teknelerini karadan yürütüp barınaktan çıktığını anlatarak, sıkıntının sürmesi durumunda aynı yöntemi kullanmak zorunda kalacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Kastamonu Erdi Sarı Abana Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title