Haberler

    Ağustos'un İlk Haftası Türkiye Dünya da Tanıtım Seferberliği Başlatıyor

    Güncelleme:

    Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci Türkiye'yi negatif değerlendiren dünyaya cazibesinin anlatılması için "Her türlü mecrayı kullanarak seferberlik başlatma kararı aldık." dedi.

    Yurtdışında darbe girişimi sonrasında Türkiye'de yaşananlar tam olarak anlaşılamadı, yapılan yayınlarda da negatif bir algı oluşturuluyor. İşte bu negatif algıyı yok etmek ve Türkiye'de gerçekten yaşananları anlatmak için tam bir seferberlik başlatıldı. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, dün tüm iş dünyası Sivil Toplum Kuruluşları (STK) temsilcileriyle bir araya geldi ve bu negatif algının aşılması için ne yapılması gerektiğini masaya yatırdı. 1.5 saat süren "Güçlü Demokrasi, Güçlü Ekonomi, Hedef 2023" başlıklı toplantı sonrası Hürriyet'e özel açıklama yapan Bakan Zeybekci, ağustosun ilk haftası seferberliğin başlayacağını ve öncelikli yabancı ortaklarımızın Türkiye'yi dünyaya anlatacağını vurguladı. Tüm mecraların bu algıyı düzeltmek için kullanılacağını söyleyen Zeybekci, "Ardından fiziki temaslara başlayacağız. Tüm finans merkezlerine gidilecek. STK'lar kendi karşıtları, biz de kendi karşıtlarımızla bakanlarla bir araya geleceğiz" dedi.

    FİNANS MERKEZLERİ

    Darbe girişimi sonrası Türkiye'ye yönelik algıyı ve iklimi değiştirmek için harekete geçeceklerini belirten Zeybekci, şöyle devam etti: "Yabancı ortaklarımız bizi anlattıktan sonra bizim kendimizi anlatmakla ilgili fiziki temaslarımız olacak, STK'ların başkanlarıyla beraber. Önce finans merkezlerine gideceğiz, Londra, Paris, Madrid, New York, Moskova, Tokyo, Riyad, Pekin, Şangay gibi. Bu yerlerde kendimizi anlatacağız. STK'lar ile birlikte hareket edeceğiz, hemen önümüzdeki hafta başlıyoruz."Edinilen bilgiye 1.5 saat süren ve basına kapalı gerçekleşen toplantıda önce Zeybekci olağanüstü hal yaşandığını söyledi. Bir daha böyle bir iğrençlik yaşanmayacağını belirten Zeybekci, yurtdışında bazı gazetelerde çıkan haberlerden örnekler vererek Türkiye'ye yönelik negatif bir algı yaratılmaya çalışıldığını vurguladı. Bunu değiştirmek amacıyla yapılması gerekenleri tartışmak için başkanlarla bir araya geldiklerini söyleyen Zeybekci'ye karşılık söz alan iş dünyası temsilcilerinin ortak noktası negatif algının yok edilmesine karşı bir an önce harekete geçilmesi oldu.

    AB VE ABD'YE DİKKAT

    STK temsilcileri özellikle Avrupa Birliği ve ABD konusunda ayrı ayrı strateji geliştirilmesi gerektiğine dikkat çekerken buralarda ciddi imaj bozukluğunun görüldüğünü belirtti. Negatif algıyı değiştirmek için yapılacak organizasyonların da tek elden yürütülmesini isteyen STK temsilcileri bu süreçte kendilerinin yaptıkları kampanyaları da anlattı.Bakan Zeybekci tüm bu önerilerin ardından hafta sonu bir kez daha bir araya gelinmesini isterken öncelikle Türkiye'yi yabancıların CEO'lar, önemli yazarların anlatması için çalışılması gerektiğini belirtti. Toplantı sonrası yaptığı açıklamada ise Zeybekci, "Demokrasi ihanetine karşı, sağcısı solcusu, alevisi sünnisi, kürdü Türk'ü, 79 milyon nasıl tek yürek durduysak, biz de hep beraber çatı örgütlerimizle topyekün bir seferberlikle Türkiye'nin yanlış algısını düzeltmek açısından önemli bir döneme giriyoruz" diye konuştu.

    TOPLANTIYA KİMLER KATILDI

    Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı (TOBB) Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Ömer Cihad Vardan, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği Başkanı Cansen Başaran Symes, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Nail Olpak, Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Başkanı Mustafa Koca, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Başkanı Yaşar Doğan, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanı Tarkan Kadooğlu, Türkiye Esnaf ve Sanaatkârlar Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) 2. Başkanı Şerafettin Aras, UND İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener, Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Başkanı Ahmet Erdem, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy.

    YABANCI YATIRIMI ETKİLEMEZ

    İş dünyası temsilcileri ile toplantının ardından Bakanı Zeybekci, YASED üyeleri ile bir araya geldi. YASED Başkanı Ahmet Erdem, toplantıda yaptığı konuşmada, "Yaşadığımız darbe girişiminin, gerekli tedbirlerin alınması, demokrasinin, hukukun üstünlüğünün, toplumsal huzur ve barışın korunmasıyla yatırımlar üzerinde olumsuz bir etki yaratmayacağına inanıyoruz" dedi. Erdem, Türkiye'deki uluslararası doğrudan yatırımcıların birçoğunun Türkiye'de çok uzun yıllardır faaliyet gösterdiğine dikkat çekerek, "Uzun vadeli, kalıcı yatırımlar yapmışlardır. Türkiye'nin geleceğine inanmakta ve güvenmektedirler" diye konuştu. Erdem, siyasi liderlerin sağduyulu ve birleştirici açıklamalarının ve ekonominin sağlıklı işleyişinin devamı için alınan önlemlerin olumlu etkisine dikkat çekerek mali disiplin ve devam eden kamu yatırımlarının önümüzdeki dönemde özel sektör yatırımlarını da destekleyeceğini söyledi.

    65 BİN TIR'A İLAN

    Uluslararası Nakliyeciler Derneği ise bugün yurtdışına çıkacak 65 bin TIR'ın üzerine ilan yapıştıracak. "Türkiye'de demokrasi kazandı" yazısıyla yurtdışına uğurlanacak TIR'lar geçtikleri ülkelerde Türkiye'de gerçekten olanlar hakkında da ipucu vermiş olacak.

    Kaynak: Hürriyet / Ekonomi

    Avrupa Birliği Ahmet Erdem Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title