Haberler

Agü'de İşyeri Deneyimi Bilgi Günü

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) tarafından düzenlenen “İşyeri Deneyimi Bilgi Günü” etkinliği, aralarında ASELSAN, ROKETSAN, IBM, TAV İnşaat gibi iş dünyasının çeşitli sektörlerinden bir çok önemli firmayı öğrencilerle buluşturdu.

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) tarafından düzenlenen "İşyeri Deneyimi Bilgi Günü" etkinliği, aralarında ASELSAN, ROKETSAN, IBM, TAV İnşaat gibi iş dünyasının çeşitli sektörlerinden bir çok önemli firmayı öğrencilerle buluşturdu.

Öğrencilerin iş yaşamları hakkında bilgi edinmeleri, staj ve hedefledikleri firmaları tanımalarına yardımcı olmak amacıyla düzenlenen etkinlik, Sümer Kampüsü Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Çeşitli sektörlerden 17 ayrı firmanın İnsan Kaynakları departmanından üst düzey yöneticilerin öğrencilerle bir araya geldiği etkinlikte yöneticiler, firmaları hakkında bilgiler verip, işe alım ve stajlarda gençlerde ne gibi kriterler aradıklarını anlattı.

Etkinliğin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, dünyada hızlı bir değişimin yaşanmakta olduğunu, bu değişimle birlikte iş dünyasının da istihdam edeceği kişilerde aradığı kriterlerin değiştiğini söyledi.

Artık günümüzde Ar-Ge'nin büyük önem kazandığını, eskiden istihdam edileceklerde zeki ve çalışkanlık kriterleri aranırken şimdi buna ek bir çok yetkinlik arandığını anlatan Sabuncuoğlu, gençlerin de bu değişime ayak uydurması gerektiğini ifade etti.

İş dünyasının artık zeki ve çalışkanlığın yanısıra, takım çalışmasına uygun, iletişim becerileri güçlü, yabancı dil bilen, hayal kurabilen, işine tutkulu insanlarla çalışmak istediğini vurgulayan Prof. Dr. Sabuncuoğlu, "Şirketler artık meslek sahibi diplomalı insanlar aramıyor. Esnek, her konu hakkında bilgili veya fikir yürütebilen ve konuşabilen insanlar arıyor" dedi.

ASELSAN İnsan Kaynakları Direktörü Devrim Aksu da ASELSAN olarak kendilerinin, iş ve staj mülakatlarını nasıl yaptıkları hakkında öğrencilere bilgiler verdi.

Ekip çalışmasını çok önemsediklerini belirten Aksu, yeniliklere ve değişiklere açık, işi sahiplenerek sonuçlandıran kalite odaklı iş arkadaşlarını tercih ettiklerini dile getirdi.

Etkinliğin açılışının ardından, firmalar çeşitli gruplara ayrılarak sunumlar yaptı.

Etkinliğe ASELSAN, ROKETSAN, IBM, Hes Kablo, TAV İnşaat, ASPİLSAN, ICTERRA, İpek Bilgisayar, Erkut İnşaat, İkon Proje, Mefa, Güven Makina, Dener Makina, KAYSU, Kayseri Ulaşım, YD Yazılım firması katıldı.

Katılımcı firmalar ayrıca etkinlik kapsamında Rektörlük Sergi Salonunda stantlar açtı. Etkinliğe öğrencilerin yanısıra akademisyenler de ilgi gösterdi. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kayseri Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title