Haberler

Agsd Hazır Giyim Okulu Açıldı

AGSD, gençlere ücretsiz eğitimlerle iş imkanı sunmak amacıyla Çankaya Belediyesi ile birlikte "AGSD Hazır Giyim Okulu"nu hizmete açtı Ankara Giyim Sanayicileri Derneği(AGSD), sosyal sorumluluk projelerine devam ediyor.

AGSD, gençlere ücretsiz eğitimlerle iş imkanı sunmak amacıyla Çankaya Belediyesi ile birlikte "AGSD Hazır Giyim Okulu"nu hizmete açtı Ankara Giyim Sanayicileri Derneği(AGSD), sosyal sorumluluk projelerine devam ediyor.

AGSD, gençlere ücretsiz eğitimlerle iş imkanı sunmak amacıyla Çankaya Belediyesi ile "AGSD Hazır Giyim Okulu"nu hizmete açtı. Türkiye'nin en temel sorunlarından biri olan istihdama yönelik girişimlerini sürdüren AGSD, Çankaya Belediyesi ile birlikte AGSD Hazır Giyim Okulu'nu hizmete açtı. Açılışa Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık da katıldı. Tesis sayesinde giyim sektörünün kalifiye eleman ihtiyacı önemli ölçüde karşılanmış olacak. AGSD Başkanı Canip Karakuş, tesislerin hizmete açarken en büyük amaçlarının işsizlere eğitim olanağı sağlayarak, iş imkanı yaratmak olduğunu bildirdi.

-ÜCRETSİZ EĞİTİMLE İŞ İMKANI-

AGSD'nin Çankaya Belediyesi ile ortaklaşa gerçekleştirileceği eğitimlere katılanlardan ücret alınmayacak. Sektöre kalifiye eleman, işsizlere iş ve nitelik geliştirme olanağı sağlanacak. İlk etapta stilistlik, modelistlik alanlarında başlatılacak ücretsiz eğitimlerden faydalanan kişiler, AGSD bünyesindeki firmalarda staj ve iş imkanı bulacak. Meslek lisesi mezunu ya da aynı bölümlerden mezun olup, istihdamlarını sağlayamamış 18-25 yaş arası gençlerin kurslara kayıtları yapılacak. Eğitimleri başarıyla tamamlayan kursiyerler, Sunset, Seçil, Modailgi, Gilda, Butik Triko, Dule, Liva, Çözgü, Tüzün, Karton, Esswaap gibi giyim sanayisinde markalaşmış firmaların bünyesinde istihdam edilecek. Okulda verilecek eğitim başlıklarına, ilerleyen aşamalarda makinacılık, ütücülük, ara eleman, sekreterlik-yönetici asistanlığı, showroom müşteri temsilciği, bilgisayar kalıpçılığı da eklenecek ve istihdam olanakları arttırılacak. Başvurular AGSD'nin 0312 473 70 75-76 numaralı telefonlarına, 0312 473 70 77 numaralı faksına veya www.agsd.org.tr web adresi üzerinden e-mail: info@agsd.org.tr e-posta adresine yapılacak.

-"GENÇLERİMİZ GELECEĞİMİZDİR"-

Konuyla ilgili açıklama yapan AGSD Başkanı Canip Karakuş, istihdamın ülkemizin başlıca problemlerinden biri olduğunu ve bu sorunun çözümüne yönelik katkılarını bu tip projeler aracılığıyla sürdürdüklerini ifade etti. Karakuş, işsiz gençlerin hayata atılmalarının önünü açmak istediklerini belirterek şu açıklamalarda bulundu:

"Öncü sivil toplum kuruluşlarından biri olarak sosyal alanda kendimizi sorumlu hissediyoruz. Özellikle gençlerimizin işsizlik sorununa el atmak ve onlara yardım etmek amacını güdüyoruz. İşsizlik, ekonomik ve toplumsal açıdan büyük bir yara. Gençlerimizin psikolojisi, toplumumuzun psikolojisini etkiliyor. Onların bir an önce hayata atılmalarını ve ekonomiye katılımlarını sağlamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu proje de onlardan biri. Çankaya Belediye'siyle ortaklaşa yürüttüğümüz çalışmada birçok gencimize iş imkanı yaratmanın mutluluğu ve heyecanı var içimizde. Hedeflediğimiz istihdam oranına en kısa zamanda erişmeyi umuyoruz. İstihdam sorununun giderilmesine biraz olsun katkı sağlayabilirsek, ne mutlu bize. Gençlerimiz geleceğimizdir." - Ankara

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Çankaya Belediyesi Bülent Tanık Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title