Haberler

Agsd Başkanı Karakuş Açıklaması

Ankara Giyim Sanayicileri Derneği (AGSD) Başkanı Canip Karakuş, şirket kurma maliyetleri ile meslek odalarına kayıt zorunluluğu sırasında alınan harçların girişimci ve esnaflara yük getirdiğini belirterek, harçların azaltılmasını ve meslek...

Ankara Giyim Sanayicileri Derneği (AGSD) Başkanı Canip Karakuş, şirket kurma maliyetleri ile meslek odalarına kayıt zorunluluğu sırasında alınan harçların girişimci ve esnaflara yük getirdiğini belirterek, harçların azaltılmasını ve meslek odalarına kayıt zorunluluğunun kaldırılmasını istedi.

Karakuş, esnaf, tüccar ve küçük işletme kurmak isteyenlerin sermayeye en çok ihtiyaçlarının olduğu bir dönemde, önemli bir miktar parayı kayıt aşamasında kaybettiklerine dikkati çekti.

Kuruluş aşamasından sonra da esnafların ve iş sahiplerinin her yıl ciddi oranda kayıt oldukları meslek odalarına para ödemek zorunda kaldıklarını kaydeden Karakuş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Esnaf, tüccar ve sanayicilerin bulundukları illerdeki meslek odalarına kanunen üye olmak zorundalar. Meslek odalarına kayıt zorunluluğu kaldırılmalı. Ödenen paraların karşılığında meslek odaları üyelerine yeterli hizmet götürmüyor. Avrupa'da olduğu gibi mecburiyetin kaldırılması halinde, Odalar da üye kaydetmek için yarışmacı ve hizmetkar bir tutum içerisine gireceklerdir. Hali hazırda kanunen getirilen kayıt zorunluluğu, meslek odalarını hizmet vermeye zorlamıyor."

Muhabir: İbrahim Yılmaz

Yayıncı: Zülal Eser - ANKARA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title