Haberler

Agsd Başkanı Karakuş Açıklaması

Ankara Giyim Sanayicileri Derneği (AGSD) Başkanı Canip Karakuş, disiplinli ve şok indirimler olmadan Shopping Fest hedefinin başarıya ulaşmasının zor olduğunu bildirdi.

Karakuş, yazılı açıklamasında, İstanbul ve Ankara'yı marka şehir yapmak için düzenlenen Shopping Fest organizasyonlarının, 12 ay yapılan indirimler ve yanlış tasarım yüzünden içinin boşalabileceğini belirtti.

İstanbul Shopping Fest'in turist çekebilme potansiyeline karşın, Ankara Shopping Fest'in turizm ayağının topal kaldığını ifade eden Karakuş, tüm çabalara rağmen festivalin sadece iyi niyetli bir girişim olarak kalma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu kaydetti.

Mevsimsel değişiklikler ve hazır giyimdeki daralma nedeniyle markaların sezona indirimle girdiklerini ve indirimlerin disiplinden uzak dağınık bir şekilde yapıldığını belirten Karakuş, şunları kaydetti:

"Disiplinli ve şok indirim olmadan Shopping Fest hedefinin başarıya ulaşması zordur. Sürdürülebilir olması da imkansızdır. Gerek Ankara, gerekse İstanbul festivallerinde markalar dağınık oranlarda indirim yapıp, festivalin içinde yer aldılar. Bazı markalar ise hiç yer almadılar. Festival bittiği gün ise fiyatları yarı yarıya indirdiler. Yani markalar festivali ciddiye almadı. İndirimler de sönük kaldı. Bunun ekonomik bir nedeni ve marka politikası olabilir. Ancak markalar festivalleri desteklemezse bu iş yürümez."

Karakuş, Ankara Shopping Fest'in çok büyük bir bütçeyle yola çıkmasına karşın, İstanbul kadar girdi sağlayamadığını dile getirdi.

Yıl içerisinde onlarca defa Ankara'ya gelerek konser veren sanatçıların Shopping Fest'in programına alınmasının şehrin marka değerine katkı veremeyeceğini ifade eden Karakuş, "Bir dünya starı getirip, komşu şehir ve ülkelerden turist çekemiyorsak bu paraları halka harcatmanın bir anlamı yok. İçi boş bir festivale bu kadar bütçe haram" değerlendirmesinde bulundu.

Muhabir: Bülent Karaaslan

Yayıncı: Hamdi Ateş - ANKARA

Kaynak: AA / Yerel

İstanbul Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title