Haberler

Ağrı Valisi Işın, Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Ağrı Valisi Musa Işın, Diyadin ilçesinde muhtarlara bir araya geldi.

Ağrı Valisi Musa Işın, Diyadin ilçesinde muhtarlara bir araya geldi. Işın, bu bölgenin çocuğu olduğunu belirterek, "Ben sizin dilinizi, inancınızı, kültürünüzü, geleneklerinizi, yaşam tarzınızı biliyorum. Bir insan olarak, bölge çocuğu olarak bu beladan bir an önce kurtulmanızı istiyorum" dedi.

Ağrı'nın Diyadin ilçesinde muhtarlara yönelik düzenlenen mesleki ve kişisel gelişim semineri sertifika dağıtım töreninde konuşan Vali Işın, Diyadin'de güzel hizmetlerin yapılacağını söyledi. Diyadin'deki jeotermal suyun buranın hayat kaynağı olacağını ifade eden Işın, "Organize sanayi bölgesinin çalışmaları devam ediyor. Kısa zamanda organize sanayi bölgesinin temelini atacağız. Burada iki bin kişi çalışacak. Bin 300 dönüm üzerinde organize sanayi bölgesi inşa edeceğiz. Bunların tümü sizin çocuklarınız içindir, sizin içindir. Sizler çocuklarınızı orada çalıştıracaksınız. İnşallah orada ayrıca oteller yapılacak, enerji üretimi yapılacak, su satışı yapılacak. Adeta orada inşallah yeni bir yaşam alanı, yeni bir şehir kurulacak. Burası hayat bulacak. Cenab-ı Allah'ın vermiş olduğu bu sudan en iyi şekilde istifade etmek için ne gerekiyorsa biz burada şirketle birlikte yapacağız. Belki diğer ilçelere nazaran bu manada çok şanslısınız. Böyle bir imkan var" dedi.

"BİZ İNSANLAR ÖLMESİN İSTİYORUZ"

"Amacımız sadece Diyadin'in huzurudur" diyen Vali Işın, şunları söyledi:

"Bakın Diyadin eskiden çok nam-ı değer olan bir ilçeydi. Ben eskiden beri Diyadin'i duyardım, ama iyi bir şekilde duyardım. Ama Diyadin son yıllarda bu işin ıstırabını çeken, sıkıntısını çeken, acısını çeken bir yer haline geldi. Bu Diyadin değildir. Böyle bir Diyadin'i ne siz istersiniz, ne ben isterim. Terörle anılan bir Diyadin akla gelmesin. Bakın burada çocukları kandırılıp da dağa götürülüp de öldürülen çok insan vardır. Yazık değil mi? Biz insanlar ölmesin istiyoruz."

"BU BÖLGENİN ÇOCUĞUYUM"

Bu bölgenin çocuğu olduğunu ifade eden Vali Işın, "Ben sizin dilinizi biliyorum. İnancınızı biliyorum. Kültürünüzü biliyorum. Geleneklerinizi biliyorum. Sizin yaşam tarzınızı biliyorum. Ama benim bir görevim vardır. Bir insan olarak, bölge çocuğu olarak bu beladan bir an önce kurtulmanızı istiyorum. Kendi çocuklarınızı teröre yem etmeyin, heba etmeyin, bunu istiyorum. Kötü bir şey mi istiyorum? Sizden kötü bir şey istemiyorum. Sizin çocuklarınızı getirin bana verin ben öldüreyim demiyorum. Bana para verin, mallarınızı bana verin, bana canınızı feda edin, araçlarınızı yakayım demiyorum. Yolunuzu keseyim demiyorum. Getirin çocuklarınızı götüreyim yok edeyim demiyorum. Bunları yaşatalım diyorum. Yanlış bir şey mi söylüyorum? Ağlamayasınız diyorum. Çocuklarınız büyüsünler, insan olsunlar, annelerinin, babalarının ellerinden öpsünler, onlar yarın yaşlandıklarında baksınlar diyorum. Kötü bir şey mi diyorum? Ben bunu istiyorum. Diyadin'den de istiyorum, Doğubayazıt'tan da istiyorum, bütün Ağrı'dan istiyorum bunu" diye konuştu.

"KÜRTÇÜLÜK ADI ALTINDA ÇOCUKLARIMIZ ÖLDÜRÜLÜYOR"

Kürtçülük adı altında çocukların öldürüldüğünü ifade eden Vali Işın, "Ama öyle bir kandırılmışızdır ki, beynimiz öyle bir şekilde yıkanmıştır ki, ırkçılık adı altında, Kürtçülük adı altında çocuklarımız öldürülüyor. Doğru değil midir? Malınız elinizden alınıyor. Doğru değil midir? Esnafımız haraca bağlanıyor. Doğru değil midir? Doğru değilse deyin ki doğru değildir. Zarar görmüyor musunuz? Ben diyorum ki zarar görmeyin. Ben diyorum ki çocuklarınız büyüsünler, sizin için yaşasınlar, kendileri için yaşasınlar, iyi bir insan olsunlar. Köylerimizde huzur içerisinde yaşayalım. Devletin hizmetleri gelsin. Bakın geçen sene bunların yüzünden, terörün yüzünden biz köylerimize yol yapamadık. Bütün araçları bağlamak zorunda kaldık. Çünkü bazı araçları götürdüler, gasp ettiler" ifadelerini kullandı.

"PKK KÜRTLERE DÜŞMANDIR"

"Bunlar sizin yararınıza olsa bunu yaparlar mı? Çalışan araçları yakarlar mı? Kaçırırlar mı? Çocuklarınızı dağa götürüp öldürürler mi? Öldürsünler mi?" diye soran Vali Işın, şöyle devam etti:

"Allah aşkına söyleyin ya. Ben diyorum ki bizim vatandaşlarımız Diyadin başta olmak üzere huzur içerisinde yaşasın. Kötü bir şey istiyorsam söyleyin kötü bir şey istiyorsun. Biz diyoruz ki bu bela kalksın gitsin, bu insanlar buralara musallat olmasın, bunu istiyoruz. Ben Ağrı'yı ne kadar seviyorsam Diyadin'i de o kadar seviyorum. Diyadin'i ne kadar seviyorsam Doğubayazıt'ı da o kadar seviyorum. Aranıza perde duvar örenlere fırsat vermeyin, izin vermeyin, inanmayın onlara. Onlar size zarar vermekten başka hiçbir şey yapmıyorlar, size yemin ederim bak. Son zamanlarda televizyonlarda görüyorsunuz. Bakın Cizre'de, Silopi'de, Yüksekova'da, Şırnak'ta, Nusaybin'de sizin gibi insanların evlerine girdiler, bomba döşediler, talan ettiler, işgal ettiler, çocuklarını öldürdüler, camilerini yaktılar, Kur'an'ları yaktılar. Daha dün Diyarbakır'da televizyonda gördünüz, bir köyde bakın tüm köy oylarını onlara vermişti. 17 kişiyi öldürdüler. Biz diyoruz ki PKK Kürtlere düşmandır, işte bunun için düşmandır. PKK Kürdün namusuna düşmandır, canına düşmandır, dinine düşmandır, mukaddesatına düşmandır, malına düşmandır, vallahi düşmandır, billahi düşmandır. Biz de diyoruz ki aklımızı kullanalım, onlara yem olmayalım. Bunların peşinden gitmeyelim, bunlar hain, bunlar işbirlikçi, bunlar başkasının adına 30 yıldır bu insanları öldürüyor, Kürtleri öldürüyor. Allah bize akıl vermiş, aklımızla görelim bunları."

"30 YILDIR KÜRTLERİ ÖLDÜRMEKTEN BAŞKA BİR ŞEY YAPMIYORLAR"

Diyadin'de de birçok ailenin perişan olduğunu anlatan Vali Işın, "Bakın burada birçok aile perişan olmuştur, bunu biliyorum. Çocukları dağa götürülmüştür, yok edilmiştir. Gencecik çocuklarınız, sizin çocuklarınız. Neymiş? Sizin yararınıza. Benim yararıma benim çocuğumu öldürmeyeceksin. Benim yararıma hastanemi yakmayacaksın. Benim araçları mı yakmayacaksın. Benim yararıma okuluma bomba atmayacaksın. Yapmayacaksın bunları. Bu ne biçim yararıma? Sizin olsun bunlar, defolun gidin. 30 yıldır Kürtleri öldürmekten başka bir şey yapmıyorlar. Bakın bunların yüzünden milyonlarca insan evini, barkını, yurdunu terk etti. Batı illerine göç etti. Malını kaybetti, şerefini kaybetti, haysiyetini kaybetti. Ekmeğe muhtaç hale geldi. Oysa burada evi vardı, malı vardı, sofrası vardı, misafiri vardı. Değil miydi? Bu insanlar bunun tümünü kaybetmediler mi? Bunların yüzünden oldu bütün bunlar, ben diyorum ki bunları görün. Bunlar size düşman, bize düşman, bu toplumun tümüne düşman. Kürde de düşman, Türk'e de düşman. Arap'ına da düşman, Zaza'sına da düşman. Kürtçülük perdesi adı altında yapıyor bunları. Başka bir şey yapmıyorlar. Bakın PKK'nın Kürtlere yaptığını binde birini başka bir halk, bir devlet yapsaydı ne yapardınız? Diyelim ki İran'dan, Ermenistan'dan birileri geldi, sizin çocuğunuzu aldı götürdü. Ne yapardınız, karşı çıkmaz mıydınız? Topunuzla, tüfeğinizle peşine düşmez miydiniz? Benim çocuğumu nereye götürüyorsunuz demez misiniz? Buna da diyeceksiniz, bunun sonu yoktur" diye konuştu.

"YEDİ DÜVEL BU ÜLKEYLE BAŞ EDEMEDİ PKK'MI BAŞ EDECEK"

"Bu koca devletle Birinci Dünya Harbi'nde, Kurtuluş Savaşı'nda dünyanın en güçlü devletleri, kaldı ki bu devlet en zayıfken, en fakirken hepsini yok etti, gönderdi" diyen Vali Işın, şöyle dedi:

"Bunların zaten bir gayeleri yok. Sadece Kürdü, Türkü, bütün toplumu huzursuz etmektir, fakirleştirmektir. Suriye neyse öyle olsun, Irak neyse öyle olsun, Filistin neyse öyle olsun, Afganistan neyse öyle olsun, fakir olsun fakir. Güçlü devlet olmasın. Yine batıya uşaklık etsin, önünde bükülsün, eğilsin. Vatandaşı ekmek bulamazsın. Yine yolu stabilize olsun, suyu kesilsin. İstenen budur. Biz de buna hayır diyeceğiz. Diyecek miyiz? Diyeceğiz hep beraber. Bize düşmanlık eden bizim evladımız da olsa ret edeceğiz. Edecek miyiz? Etmeliyiz. Gözlerimizle göreceğiz. Bize kim zarar veriyorsa bizden değildir kardeşim. Evladımızı götürüyorsa zararlıdır. Aracımı götürüyorsa zararlıdır. Yolumu kesiyorsa, yolumun yapılmasını engelliyorsa zararlıdır. Lütfen değerli muhtarlarım gerçekleri görelim, daha fazla ıstırap çekmeyin. Daha fazla zarar etmeyin. Bunu bir vali sıfatından öte bir insan olarak söylüyorum. Zarar etmeyin, ıstırap çekmeyin, gözyaşı dökmeyin. Çocuklarınızı bu eşkıyalar için büyütmeyin. Onlar sizin biricik evlatlarınız. Bakın sizin için söylüyorum bu devlete bir şey olmaz. Vallahi bin tane PKK'da gelse bu devlete bir şey yapamaz. Ama sizin çocuklarınız, eğer aklımızı kullanmasak ölmeye devam ederler. Bu çapulcular, bu haydutlar gelecekler, kandıracaklar, götürecekler çocuklarınızı. Yedi düvel bu ülkeyle baş edemedi PKK'mı baş edecek. PKK'nın derdi zaten bir şey yapabilmek değil, bir şey yapamaz zaten. Oda bunu biliyor. Ama kullanıyorlar taşeron olarak."

"NİYE GİDİP ERMENİ SOYKIRIMINI TANIYORSUNUZ?"

Ermeniler Ruslarla beraber Birinci Dünya Harbi'nde buralara geldiğini, çoğu ailenin buradan muhacir olup gittiğini anlatan Işın, şöyle devam etti:

"Var mı Diyadin'den de gidenler. Bakın ben Adıyaman'da Ağrılıları gördüm, Sivas'ta Ağrılıları gördüm o zaman gelmişler yerleşmişler. Urfa'da gördüm bak. 'Biz aslen Ağrılıyız, muhacir olup geldik' dediler. Bir kısmı gitmiş, bir kısmı orada kalmış. Benim ailem de Bingöl'den Urfa'ya gitmiş. Altı sene Suruç'ta kalmış, tekrar geri gelmiş. Ermeni ve Rus mezaliminden. Bugünde yapılmak istenen budur. Ermenilere alan açmaktır, başka bir şey değildir. Bu örgütün siyasi uzantısı sürekli diyor ya 'Ermenistan soykırımını kabul edeceğiz.' Peki, bu soykırımı kim yaptı? Ermeniler mi yaptı? Kürtler mi yaptı? Bunlar gelip burada Kürtleri öldürmediler mi? Peki, o zaman siz kimsiniz? Niye gidip Ermeni Soykırımı'nı tanıyorsunuz? Gidip mozolesine çelenk koyuyorsunuz. Niye Rusya'ya kaçtın gittin hemen? Bunları görelim. Kime hizmet ettiklerini görelim. Kiminle beraber olduklarını görelim. Ama bunların kiminle beraber olmadıklarını da görelim. Bunlar kiminle beraber değiller biliyor musunuz? Vallahi bunlar sizinle beraber değillerdir. Bu milletle beraber değillerdir. Türk halkıyla beraber değillerdir, Kürtlerle beraber değillerdir. Araplarla beraber değillerdir. 78 milyon bu milletle beraber değillerdir. Ama bu milletin ne kadar düşmanı varsa hepsiyle beraberdirler. Televizyon var kimin sabahtan akşama ne söylediğini görüyoruz. Artık kapalı kutu yok ki. Sen Diyarbakır'ın köyünde 17 tane vatandaşı niye öldürüyorsun? Kemikleri bile bulunamadı. Sen Sur'da, Cizre'de camileri niye yakıyorsun? Müslüman mısın sen? Değilsin işte. Sen Kur'an'ları nasıl yakarsın? Biz Müslüman değil miyiz arkadaşlar? Biz Hazreti Peygambere inanıyor muyuz? Peki, Diyarbakır Belediyesi Peygamber Efendimize hakaret afişleri asmadı mı Diyarbakır'da? Astı mı? Astı. ya bunlar diyor ki biz Marksist bir örgütüz. Biz komünistiz, biz Müslüman değiliz, bunu söylüyorlar. Ey Kürtler biz bunu görmeyecek miyiz? Benim dinimin düşmansın, namusuma düşmansın, haysiyetine düşmansın, şerefime düşmansın, malıma düşmansın. Sen ne biçim Kürt'sün? İşte bizde bileceğiz ki bunlar Kürt değil, bunların davası Kürt falan değildir arkadaşlar."

Devletin Kürt ile Türk arasında bir ayrım yapmadığını belirten Vali Işın, "Sizin çocuklarınızın da memur olan yok mu? Ticaret eden yok mu? Batıda evi olan, akrabası olan yok mu? Çocukları olan yok mu? Bu devlet kime demiş ki 'sen çalışamazsın, memur olamazsın, üniversitede okuyamazsın, alışveriş yapamazsın.' Bakın Ağrı merkezde çalışan birçok memur Diyadinli. Memurdur, amirdir, şudur, budur. Devlet kime ne demiş? Devlete düşmanlık yapalım. Niye yapalım ya arkadaş? Niye yapalım? Derdimiz ne bizim? ya biri bize düşman değilse biz niye ona düşmanlık yapalım? Birisi bana elini uzatıyorsa ben de uzatacağım. Birisi bana bir adım gelirsen ben de iki adım gideceğim. İnsanlık gereği bu değil midir? Bu örgüt en çok Diyadin'e zarar verdi, Doğubayazıt'a zarar verdi. Lütfen artık buna dur deyin. İnsanlara söyleyin. Görün bunları. Eğer yok, biz bu örgütten memnunuz yoluna devam etsin, gelsin çocuklarımızı vereceğiz dağ götürsünler, malımızı götürsünler, bizi soysunlar soğana çevirsinler, vallahi bu sizin kendi takdiriniz. Vallahi bu devlet her şeyi görüyor her şeyi biliyor. Suç işleyenin yakasına yapışıyor. Vallahi bu devlet çok güçlüdür, kimse kusura bakmasın. Bu devletle devletler baş edememiştir. Bir eşkıya haydut örgütü mü baş edecek. Mümkün müdür bu. 30 yıldır ne yapmış? İnsan öldürmekten başka. Kürt'ün çocuğu öldürüyor, Türk'ün çocuğun öldürüyor, Zaza'nın öldürüyor, Arap'ın öldürüyor. Başka bir şey yaptığı yok. Yeryüzünde kanunların suç saydığı bütün suçları işliyorlar. Allah'ın günah saydığı bütün günahları işliyorlar. Öyle midir? Yaptıkları bir tane iyiliği bana söyleyin, bir tane hayırlı bir şey söyleyin. Şimdi soruyorum bakın devlet bu halka hizmet ediyor, başka bir şey hizmet etmiyor. Siz başka bir kimseyi görebiliyor musunuz? Doktorunuzu devlet gönderiyor, öğretmeninizi devlet gönderiyor. Tek kuruş para vermiyorsunuz, tek kuruş. Bu devlet böyle iyilik yapıyor, böyle merhamet ediyor. Okullarımız yine öyle. İlaçlar bedava. Ben buraya geldiğimden beri diyorum ki aç olan varsa gelsin beni görsün. Sorumlusu benim diyorum. Hasta olan varsa, doktora gidemiyorsa, ilacını alamıyorsa gelsin beni görsün sorumlusu benim. Çocuğumu okula gönderemiyorum, üniversiteyi kazanmış gönderemiyorum diyen varsa gelsin beni görsün diyorum" ifadelerini kullandı.

Vatandaşları çocuklarına sahip çıkmaları konusunda uyaran Vali Işın, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Emin olunuz ki eğer bu huzur ortamı bozulmasaydı bugün burada bir tek işsiz kalmazdı. Bakın 30 yıldır devlet PKK'yla mücadelede ne kadar zarar görmüştür? Bir trilyon 200 milyon dolar. Ben size Türkiye'nin bir yıllık bütçesini söyleyeyim siz tahmin edin. 800 milyon dolar. Bir buçuk katı. İşte Türkiye'yi zayıflatmak isteyenlerin kullandığı araç budur. Diyorlar ki Türkiye fakirleşsin. Peki kardeşlerim; Suriyeliler, Iraklılar ondan sonra Afganistanlıların hallerinden memnun muyuz? Bakın çok kötü durumdalar. Hepsi Türkiye'de. İstiyorlar ki Türkiye'de Suriye olsun. Peki, kardeşlerim diyelim ki Allah muhafaza bizim devletimiz böyle oldu, biz nereye gideceğiz? Siz nereye gideceksiniz? Kim sizi alacak? Hiç kimse almaz, almayacaktır da."

"SİZ CELLADINIZA 'HOŞ GELDİNİZ' DİYORSUNUZ"

Bir yılda Ağrı'da 350 kişinin yakalandığını kaydeden Vali Işın, "Biz kimse tutuklansın istemiyoruz. Bakın geldiler, teslim oldular. Zannediyorum Diyadinli olanlarda vardı. Biri 14 yaşında, biri 17 yaşında. Vallahi üzüldüm. Tutuklanmadıklarına da çok sevindim. Çünkü bunlar çocuk, kaldırmışlar götürmüşler. Lütfen hem kendinizin, özellikle de gençlerinizin heyecanını bunların sömürmesine izin vermeyin. Çıkmaz sokaktır burası, çıkmaz yoldur. Uçurumdur, yok olmaktır. Başka bir şey değildir. Böyle vahşi, böyle dinsiz, böyle imansız, böyle canavar bir örgüte bu halk uzak durmalıdır, uzaklaşmalıdır, ilişkisini tamamen kesmelidir. Çocuklarını da korumalıdır. Sizin çocuklarınızı dağa götürüp öldürenler sonra sizin taziyenize geliyorlar. Sonrada utanmadan cenazesine geliyorsun, başsağlığı diliyorsun benden. Değerli kardeşlerim sizin çocuklarınızı dağa götürüp öldürenler sonra sizin taziyenize geliyorlar diyorlar ki 'başınız sağ olsun', sizde ser çawa ser sera (Baş göz üstüne) diyorsunuz. Böyle yapmayacaksınız. Bunu bilin ki sizin taziyenize gelenler sizin çocuklarınızı öldürenlerdir. Siz celladınıza 'hoş geldiniz' diyorsunuz. Bunu demeyeceksiniz. Bu ister milletvekili olsun, ister il başkanı olsun, ister meclis üyesi olsun, kim olursa olsun bunların hepsinin parmağı sizin çocuğunuzun kanında izi vardır. Sen öldürüyorsun benim çocuğumu sen. Sen götürüyorsun, senin parmağın var. Sen çocuğumun kanına basarak milletvekili oluyorsun. Senin çocuğun orada mıdır? Sen nerede yaşıyorsun. Benim çocuğum öldükten sonra devleti suçluyorsun, niye devletin suçluyorsun? Devlet mi geldi elinden götürdü. Bir seferde deyin gelme kardeşim gelme, benim çocuğum sizin yüzünüzden öldü. Efendim devlet öldürdü. Devlet niye öldürsün ya? Devlet tabii ki suç işleyenin yakasına yapışır. Devlet kendisine silah doğrultanları öldürür. Devlet silah bırakacak değil ya. Kim olursa olsun isterse benim çocuğum olsun. Suç işlerse devlet onun yakasına yapışır. Silah çekerse devlet onu öldürür. Benim çocuğum olsa dahi. Ben insan olarak, bir vali olarak bunları söylüyorum. Yanlış bir şey söylüyorsam kabul etmeyin, hepsini ret edin. Yalan söylüyorsam kalkın deyin ki yalan söylüyorsun. Sizin için söylüyorum. Diyorum ki insanlarımız ölmesin. Hepimiz kardeşiz" şeklinde konuştu.

Vali Musa Işın, Diyadin Kaymakamı Mekan Çeviren ile birlikte hastaneyi ziyaret ettikten sonra ilçeden ayrıldı. - AĞRI

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Diyadin Ağrı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? İrfan Karaca kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı İrfan Karaca kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title