Haberler

Ağrı'nın Sorunları Ankara'da Tartışıldı

Ağrı Kültür Dernekleri Federasyonu tarafından organize edilen "Ekonomik ve Sosyal Boyutlarıyla Ağrı'nın Sorunları ve Çözüm Önerileri Çalıştayı" Ankara'da gerçekleşti.

Ağrı Kültür Dernekleri Federasyonu tarafından organize edilen "Ekonomik ve Sosyal Boyutlarıyla Ağrı'nın Sorunları ve Çözüm Önerileri Çalıştayı" Ankara'da gerçekleşti.

Ağrı Valisi Musa Işın, burada yaptığı konuşmada, toplumun tüm katmanlarının bir şekilde organize olması ve bir araya gelmesi gerektiğini söyledi.

Işın, "Sosyal toplumsal kuruluşların gerçekten toplum için olmazsa olmaz dinamikler olduğunu, özellikle 21. asırda çok elzem olduğuna inananlardan birisiyim. Bu nedenle ben tekrar federasyonu canı gönülden tebrik ediyorum." dedi.

Kentin gelişimine yönelik çalışmalara daha fazla zaman ayrılması gerektiğini savunan Işın, şöyle devam etti:

"Ağrı için ne yapılsa azdır. 1927 yılından beri il olan Ağrı'nın halen bir imar planı yok. Birçok konuda eksiği var. İnşallah dördüncü toplantıyı Ağrı'da yaparız. Ben şahsen konuşulanlara önem veriyorum. Ama aynı zamanda önemli olanın icraat olduğunu düşünüyorum. Bu konuşulanların ne kadar sahaya yansıdığı önemlidir. Yoksa bilimsel araştırmalar, toplumsal dayanışmalar, yemekler, toplantılar çok fazla bir anlam ifade etmez. Ben şahsen çivi çakılmasından yanayım. Ben tuğla örülmesinden, üst üste taş konulmasından yanayım. Bizim toplumumuz çok konuşur ama az iş üretir. Burada çok değerli sunumlar yapıldı. İnşallah bunlardan istifade edeceğiz."

Memleketimize sahip çıkmamız gerektiğini ifade eden Işın, "Biz iş adamlarımızdan illa gelip yatırımlar yapmasını istemiyoruz. Eğer realiteye uygun bir durum varsa biz söylemesek de onlar ya da başkaları gelip yatırım yapar. Ama benim özellikle talep ettiğim manevi bağlarımızın kopmamasıdır. Çünkü ünsiyetimiz buradadır. Orada doğmuşuz, orada büyümüşüz ve ailemiz oradadır. Dolayısıyla bizim doğduğumuz topraklara bir vefa borcumuz vardır." diye konuştu.

Ağrı'nın 3 temel problemi olduğunu anlatan Vali Işın, şöyle devam etti:

"Birisi güvenlik problemidir. Çok ciddi bir güvenlik probleminiz söz konusudur. Ağrı Dağı ve Balık Gölü gibi alanlarda çok güzel projelerimize güvenlik mani olmuştur. Dolayısıyla birinci meselemiz güvenlik meselemizdir. İkinci meselemiz eğitim meselesidir. Eğitim ile beraber cehalet de söylenebilir. Üçüncü ve son problemimiz ise yatırım ve istihdam problemidir. Ağrı'nın bu üç temel probleminin bizim bir şekilde hep beraber hükümet, sivil toplum kuruluşları ve devletin temel organları ile bizim Ağrı'yı yaşatmamız lazım. Elbette ki Ağrı'ya çok hizmeti olan çok değerli bakanlarımız vardır. Herkes bir şeyler yapmıştır ama bugün baktığımız zaman Ağrı daha 79'uncu sıradadır. Ağrı'nın bir dezavantajı da eğitim açısından bir kaymak tabakası yoktur. Hali vakti yerinde olan, zengin olanlar Ağrı'dan göç edip gitmişlerdir. Köylerden şehre göç olmuştur."

Ağrı'nın yatırımlar konusunda pozitif bir ayrımcılığa tabi tutulması gerektiğinin altını çizen Vali Işın, çok ciddi kaynakların aktarılmasının yanında çok emek verilmesi gerektiğini dile getirdi.

Daha sonra, Ağrı Kültür Dernekleri Federasyonu Başkanı Nuri Aydemir tarafından Vali Işın'a katkılarından dolayı plaket verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: 18 Nisan Perşembe Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 18 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! 18 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 18 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İZMİR'DE YANGIN MI ÇIKTI? İzmir'de ne oldu? İzmir'de nerede yangın çıktı? Resmi Gazete bugün (18 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 18 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? SON DAKİKA TOKAT'TA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Tokat'ta okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA TOKAT ARTOVA'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Artova'da okullar tatil edildi mi? Yeşilyurt'ta okullar tatil edildi mi? Tokat Yeşilyurt'ta okullar tatil mi edildi, neden? SON DAKİKA TOKAT SULUSARAY'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Sulusaray'da okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA 18 NİSAN AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? Tokat'ta en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title