Haberler

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Bir İlke İmza Atıyor

Güncelleme:

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde 'Öğretmenler İçin Workshop' projesi ile öğretmen ve öğrenciler, dersleri hazırladıkları videolar ile işleyecek.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Meslek Yüksekokulu'nda uygulanacak 'Öğretmenler İçin Workshop' projesi ile öğretmen ve öğrenciler, dersleri hazırladıkları videolar ile işleyecek. Rektör Vekili Prof. Dr. Telat YANIK, Türkiye'de ilk olacak proje ile Meslek Yüksekokullarındaki (MYO) eğitimin Avrupa çapında geliştirilmesinin amaçlandığını belirtti.

Meslek Yüksekokulu toplantı salonunda Müdür. Doç. Dr. Mehmet YALÇIN ve akademisyenlerle bir araya gelen Prof. Dr. Telat YANIK, proje hakkında bilgi verdi. Üniversite olarak Dijital Avrupa Birliği Projesine entegre olmayı hedeflediklerini kaydeden Prof. Dr. YANIK, sınavsız geçiş sistemi ile kayıt yaptıran Meslek Yüksekokullarındaki öğrencilere, Tıp Fakültesi öğrencilerine uygulanan ders anlatım metodunun uygulanması sırasında zorluklar yaşandığını, bunu aşmak için böyle bir projeyi hayata geçirmeye karar verdiklerini söyledi.

MYO'lar için duyusal ve görsel materyaller ile hazırlanan ve öğrencilerin de sürece dahil olduğu bir eğitim modelinin yararlı olacağını düşündüğünü ifade eden Prof. Dr. YANIK, "Bu konuyu paylaştığımızda IC Vakfı Başkanı Sayın Günseli ÇEÇEN' hanımefendinin yurt dışındaki üniversitelerle yapmış oldukları temaslar neticesinde, IC vakfı ve dolayısıyla Üniversitemiz You Yes Digital isimli projeye Ispanyalı partnerimizle birlikte dahil olmuşlardır" dedi. İspanyanın yanı sıra İtalya, Yunanistan ve Romanya'nın da yer aldığı proje üniversitemizde de eş zamanlı olarak uygulamaya başlandığını dile getiren Prof. Dr. YANIK, "Proje, MYO'da uygulanacak. Dersin anlatış şekli, öğrenci merkezli olacak. Öğretmen, videoya kayıt yaptığı dersi sınıfta öğrencilere görsel olarak sunabilecek. Aynı uygulama oluşturulacak gruplar sonrası öğrenciler tarafından da yapılacak. Böylece, bilgi iletişim teknolojileri ile entegre bir versiyonu kullanmak, öğrencilerin ve öğretmenlerin ve dolayısı ile MYO'lardaki eğitimin Avrupa çapında geliştirilmesini sağlayacaktır" dedi. Proje kapsamında hoca ya da öğrencilerin hazırladığı bir materyal yurt dışındaki akademisyen ve öğrencilerle anında paylaşılabilecek. Böylece Ağrı'da ki akademisyen ve öğrenciler sanki Avrupa'da ders anlatıyormuş gibi olacak. Öğretmenler İçin Workshop projesi, bu şekliyle Türkiye'de ilk kez Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Meslek Yüksekokulunda uygulanmış olacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Avrupa Birliği Türkiye Ağrı Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title