Haberler

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nin Akademik Yıl Açılışı Yapıldı

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde 2013-2014 akademik öğretim yılı açılış töreni yapıldı.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde 2013-2014 akademik öğretim yılı açılış töreni yapıldı.

Nezehat Çeçen Konferans Salonunda gerçekleştirilen açılış törenine Vali Dr. Mehmet Tekinarslan, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan, Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, Hamur Kaymakamı Oktay Ateş, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahri Bayıroğrlu, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Alaettin Aslan, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından üniversiteye ismini veren İbrahim Çeçen'in özgeçmişi ve görüşleri okundu. Öğretim görevlisi Mehriban Memedaliyeva ile öğretim görevlisi Memedali Memedaliyeva'nın müzik dinletisi sonrası konuşan Vali Dr. Mehmet Tekinarslan, "Üniversite bir hayat, eğitimi, sosyal hayatı ve dinamizmi olan bir varlıktır. Üniversitemiz, bu rolü ilimizde fazlası ile yapıyor. Bu kısa zamanda en yüksek performansla bunu gerçekleştirmiş bir üniversitemiz var. 300 akademisyeni, 200 idari personeli ve 11 bin öğrenci kitlesi, ailesi ve diğer hizmet veren kurumları ile şehrin tamamını kuşatan bir sinerjiye sahibiz. Üniversitenin bu noktaya gelmesinde devletin, iş adamlarının, rektörün, rektör yardımcılarının, akademik ve idari personelin ve kent halkının bu gelişimde katkısı vardır. Ağrının birçok ilçesinde yürütülen en büyük projeler üniversitemizindir. Perşembe günü de Doğubayazıt'ta yüksekokulun temeli atılacak. Önümüzdeki günlerde Tutak, Diyadin ve Hamur ilçelerinde de üniversitemiz kurumlarının hayata geçtiğini görmek arzusundayız. Bu aynı zamanda üniversitenin kendini belli bir alana kapatmadığının da bir göstergesi. Bu noktada İbrahim Çeçen, Celal Oruç, Adalet Turan ve diğer işadamlarının yaptığı katkıları da unutmuyor, onlara da teşekkür ediyorum. Yeni bölümler ve eğitim alanlarının açılmasında da hemşehrilerimizin katkılarını bekliyoruz" dedi.

Üniversitelerin evrensel düzeyde bilgi üretme ve yayma, ülke sorunlarına çözüm getirme, gençler için sağlıklı ve sürekli bir gelişimin yolunu açan kurumlar olduğunu belirten Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan, üniversitelerin ürettiği bilgi ve teknolojiyi çeşitli araçlarla toplumla ve akademik çevrelerle paylaşan, evrensel değerlerin kökleşmesine katkıda bulunan, toplumsal sorunları dile getiren, sorunların aşılması için çözüm önerileri sunan yerler olduğunu söyledi.

Toplumsal ilerlemenin lokomotifi olarak görev yaparak, adeta toplumların beyni, kalkınmanın itici gücü durumunda olan üniversitelerin bu yönüyle sosyal, siyasal, ekonomik, kültürel hayatı zenginleştirdiğini, gençleri yetiştirmenin yanı sıra, Türkiye'yi yarınlara taşıdığını ifade eden Prof. Dr. İrfan Aslan, "Universal yani evrensel olmakla ilgili bir kavram olan üniversiteler, evrensel bilgiyi yayma ve medeniyeti geliştirme misyonuyla hareket eder. Türkiye, üniversiteler konusunda merkezden yerele genişleme politikasına dahil olmuş ve yerel kültür ile evrensel kültürü buluşturan bir üniversite süreci yaşamaktadır. Üniversitemiz de bu sürece katkıda bulunan en önemli kurumlardan biridir. Ağrı'nın yerel sorunlarına çözüm üretimi ve Ağrı'da bilimsel hayatın gelişebilmesi üniversitenin katkılarıyla gerçekleşebilecektir" diye konuştu.

2013-2014 akademik öğretim yılı ilk dersini yapan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, 20 yıl önce geldiği Ağrı'da gelişmiş üniversite bulacağını tahmin etmediğini, kısa zamanda yapılan kampusün kendisini gururlandırdığını kaydetti.

Vali Tekinarslan'ın Prof. Dr. Laçiner'e teşekkür plaketi verdiği program, kokteylle sona erdi. - AĞRI

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Çeçen Sedat Laçiner İrfan Aslan Ağrı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title