Haberler

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Hızla Büyüyor

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, ‘Doğudan Yükselen Işık’ parolasıyla çıktığı yolda öğrenci sayısını 6 yıl içerisinde bin 500’den yaklaşık 15 bine çıkartırken, kent ekonomisine ise yılda yaklaşık 70 milyon TL katkı sağlıyor.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, 'Doğudan Yükselen Işık' parolasıyla çıktığı yolda öğrenci sayısını 6 yıl içerisinde bin 500'den yaklaşık 15 bine çıkartırken, kent ekonomisine ise yılda yaklaşık 70 milyon TL katkı sağlıyor.

Kısa geçmişine rağmen fiziki ve akademik gelişimi, öğrenci sayısındaki hızlı artışı ile örnek eğitim kurumları arasında gösterilen, ürettiği bilgiyi yayarak kente, bölgeye ve ülkeye katkı sağlayan Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, aynı zamanda uluslararası bir eğitim yuvası olma konusunda da emin adımlarla ilerliyor. Üniversite kavramının evrensel anlamda geldiği noktayı değerlendiren Rektör Prof. Dr. İrfan Aslan, her üniversitenin öz kaynaklarını kullanarak yerelden uluslararası alana ulaşacak bir vizyonla hareket etmesi gerektiğini söyledi. Üniversite bünyesinde bulunan Merkezi Araştırma ve Uygulama Laboratuarı'nın bilimsel ve teknolojik alt yapı anlamında dünya standartlarını yakalayabilecek donanıma sahip olduğunu kaydeden Prof. Dr. İrfan Aslan, "Türk Akreditasyon Kurumu tarafından akredite edilen merkezimizde; içme suyu, atık su, gıda, agrega, beton yapı, kömür, akaryakıt ve tarımsal analizler gibi rutin analizleri bünyesinde yapabilecek alt yapı yer almaktadır. Bunların yanında laboratuarımızda organik tarım, jeotermal kaynakların optimal kullanımı ile seracılık, hayvan yetiştiriciliği, arıcılık, yem bitkileri üretimi ile ilgili modern tarım uygulamalarında, yöreye özelleşebilecek yüksek verimli üretim materyallerinin geliştirilmesinde, bitkisel gıda, et, süt ve yumurta üretimi yapan KOBİ'lerin kalite ve kantite geliştirilmesine yönelik ARGE çalışmaları da yapılmaktadır" diye konuştu.

Son yıllarda yapısal bir değişim içerisinde olan hayvancılıkta 'Küçük Aile İşletmesi' adı verilen ve az sayıda hayvan bulunan sütçülük işletmelerinin hızla azaldığının altını çizen Prof. Dr. Aslan, "Buna karşın süt hayvancılığına verilen teşviklerin etkisiyle 100 baş ve daha fazla hayvan içeren işletmelerin sayısı hızla artmaktadır. Ancak bu tür büyük işletmelerin yönetimi profesyonellik gerektirmekte olup 'Çiftlik Yöneticisi' diyebileceğimiz teknik eleman yetiştiren bir yükseköğretim okulu ülkemizde bulunmamaktadır. Bu doğrultuda Eleşkirt ilçesinde kurduğumuz ve Türkiye'de ilk ve tek olan Celal Oruç Hayvansal Üretim Yüksekokulu ile son yıllarda eksikliği çok hissedilen Çiftlik Yöneticisi yetiştirilmektedir. Anadolu Selçuklu mimarisinden esinlenilerek külliye mantığında tasarlanan okul binasının yanı sıra 250 büyükbaş hayvan kapasiteli modern bir çiftlikte öğrencilerimiz eğitimlerini uygulamalı olarak da görme imkanına sahipler" dedi.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nin bünyesindeki 6 fakülte, 2 enstitü, 6 yüksekokul ve 6 meslek yüksekokulu ve 6 araştırma ve uygulama merkezi ile çok sayıda yerli ve yabancı öğrenciyi bilimle buluşturduğunu ifade eden Prof. Dr. İrfan Aslan, sosyal ve kültürel araştırma merkezleri ile bölgesel ve evrensel düzeyde gelişime ve sorunların çözüme ulaştırılması noktasında katkıda bulunulduğunu kaydetti. - AĞRI

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İrfan Aslan Ağrı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title