Haberler

Ağrı Halk Sağlığı Müdürüne Silahlı Saldırı

- Ağrı Halk Sağlığı Müdürüne silahlı saldırıAĞRI - Ağrı Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. İzzettin Tokaş'a makam odasında pompalı tüfekle saldırıda bulunuldu.

- Ağrı Halk Sağlığı Müdürüne silahlı saldırı

AĞRI - Ağrı Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. İzzettin Tokaş'a makam odasında pompalı tüfekle saldırıda bulunuldu. Tokaş, saldırıdan yara almadan kurtulurken, 2 personel bayıldı.

Olay, bugün saat 11.00 sıralarında Halk Sağlığı Müdürlüğü binası içerisinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Toplum Sağlığı Merkezi'nde hemşire olarak çalışan Eşref Taş iddiaya göre, tayinini Doğubayazıt ilçesine aldırmak için Halk Sağlığı Müdürlüğüne başvuru yaptı. Burada durumu değerlendireceğiz cevabını alan Eşref Taş, aradan birkaç gün geçtikten sonra bugün saat 11.00 sıralarında elinde pompalı tüfek ile kurum binasını bastı. Saldırıdan saniyeler önce kurum odasının arkasında bulunan dinlenme odasına geçen Tokaş, şans eseri olaydan yara almadan kurtuldu. Kurum odasında rastgele kapıya ateş açan saldırgan Eşref Taş, binada bir saat bekledi. Kurum çalışanlarının olayı polise bildirmesi üzerine kurum önüne Özel Harekat polisleri sevk edildi. Çevrede geniş güvenlik önlemleri alındı. Daha sonra olay yerine AFAD, itfaiye ekipleri geldi. Kurum'da çalışanlar saldırı sonrası olayın şokunu atlatmaya çalışırken 2 çalışan bayıldı. Bayılanlara sağlık ekipleri müdahale etti. Saldırgan, polisin uzun uğraşları sonucu silahıyla birlikte yakalanarak gözaltına alındı.

Saldırıdan yara almadan son anda kurtulan Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. İzzettin Tokaş, İhlas Haber Ajansı'na açıklama yaptı. Tokaş, "Bizim Toplum Sağlık Merkezimizde görevli Hemşire Eşref Taş adlı bir personelimiz pompalı bir silahla içeri gelip hem şube müdürümüze hem de bana gazeteciler içeride varken saldırı oldu. İçeriden çıkma fırsatı bulmasaydım direk bana ateş etmiş olacaktı. Kapıyı açtığım gibi oda ateş açtı ve kurşun kapıya denk gelmiş. Polisler onu etkisiz hale getirdi. Daha öncede görevler talep etmişti. Görevlendirmeler yapmıştık, ancak gittiği yerlerde de ciddi problemler oluşturmuş bununla ilgili işlemler vardı. Yine bir ilçeye geçici görev talebi vardı. Kendisine bunu değerlendireceğimizi belirtmiştik. Ancak sonucunu beklemeden böyle bir olay geçirmiş olduk" dedi.

Kurum'da çalışan Halk Sağlığı Müdürlüğü sekreteri Ceylan Tikez ise "Ben odamdaydım, Eşref Taş birden girince ben odadan çıktım silahı önce bana doğrulttu. Daha sonra müdür bey nerede deyince sesimi edemedim, şoktaydım. Müdür beyin odasına girince ben zaten koşmaya başladım. Silahın patlama sesi geldi. Daha sonrasını hatırlamıyorum. Duyduğuma göre de müdürü arkadan çıkarmışlar. Eşref Taş, hemen hemen bir saat içeride kaldı. Şu an etkisiz hale getirildi. Çok şükür kurtulduk" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

Doğubeyazıt Eşref Taş Ağrı 3. Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title