Haberler

Ağrı-Erzurum Karayolu Kar ve Tipi Nedeniyle Ulaşıma Kapantıldı

Ağrı Erzurum karayolu, olumsuz hava şartları nedeniyle ulaşıma kapatıldı.

Ağrı-Erzurum karayolu, olumsuz hava şartları nedeniyle ulaşıma kapatıldı.

Trafik ekipleri, kar yağışı ve yoğun tipi dolayısıyla Ağrı'nın Eleşkirt ilçesi ile Erzurum'un Horasan ilçesi çıkışında her iki yöne de araçların geçişine izin vermiyor.

Karayolları 123. Şube Şefi Fuat Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yoğun tipi ve fırtına nedeniyle Ağrı-Erzurum karayolunu tekrar trafiğe kapattıklarını belirtti.

Özellikle Sarıca Deresi'nden, Sacdağı Geçidi'ne kadar yoğun tipi nedeniyle görüş mesafesinin düştüğünü ifade eden Öztürk, şunları kaydetti:

"Polis ve jandarma yetkilileri ile görüştük. Fırtına ve tipi etkisini kaybedene kadar yolu kapalı tutuyoruz. Yolda mahsur kalan hiçbir araç yok. Yetkili arkadaşlar ile görüştük hem Horasan'da hem de buradan trafiği durdurmuş durumdayız.  Görüş mesafesinin sınırlı olması ve sürücülerin mağdur olmaması için şu an araç geçişine izin vermiyoruz. Derede dört kamyon ve 3 greyderimiz var. Bütün ekiplerimiz çalışıyor. Yolu genişletiyorlar. Şu an için çok büyük bir sıkıntımız yok. Tipiden dolayı yer yer kar fırtınası var ve buzlanma yapıyor. Tuzlama çalışması da pek fayda etmediği için fırtınalı havanın dinmesini bekliyoruz." - Ağrı

Kaynak: AA / Yerel

Eleşkirt Horasan Erzurum Ağrı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title