Haberler

Ağrı'daki Terör Örgütü Davasında Karar

Taşlıçay Kaymakamlığı lojmanlarına 2011 yılında düzenlenen bombalı saldırıya katıldıkları iddiasıyla yargılanan biri tutuklu iki sanığa, 16 yıl 5'er ay hapis cezası verildi

Ağrı'nın Taşlıçay Kaymakamlığı lojmanlarına 26 Kasım 2011'de düzenlenen bombalı saldırıya katıldıkları iddiasıyla yargılanan biri tutuklu 2 sanığa, 16 yıl 5'er ay hapis cezası verildi.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Adem Arslan ile sanık avukatları katıldı.

Duruşmada söz alan sanık Arslan, tercüman aracılığıyla yaptığı savunmada, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) üyesi olduğunu ve olay ile şahsına karşı bir komplo kurulduğunu ileri sürdü.

Bu olayla karşılaştığı zaman iki aylık evli olduğunu ve mağduriyet yaşadığını ifade eden Arslan, "Benim şiddetle bir alakam yoktur. Söz konusu partiye üyeyim ve faaliyetlerine katılıyorum. Sadece ben değil tüm ailem mağduriyet yaşamaktayız. Bu olayda adı geçen diğer sanıkla herhangi bir işim ve ilişkim bulunmamaktadır. Bu durum göz önünde bulundurularak karar verilmesini istiyorum. Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.

Esas hakkındaki mütalaasını okuyan cumhuriyet savcısı Hüseyin Ayyayla, sanıkların fiili ve fikri birliktelik içerisinde silahlı terör örgütü PKK'nın amacı olan "Türkiye Cumhuriyeti Devleti topraklarının bir kısmını ayırmak" suçuna ulaşmak için bu suçu işlediklerini belirterek, her iki sanığın "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak" suçundan cezalandırılmalarını istedi.

Mahkeme heyeti de duruşmaya verilen aranın ardından, sanıklar Adem Arslan ve Nedim Kaya'ya, "silahlı terör örgütü adına suç işlemek", "tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması", "genel güvenliği patlayıcı madde kullanarak kasten tehlikeye sokma" suçlarından 16 yıl 5'er ay hapis cezasına çarptırdı.

Sanıklara ayrıca 10'ar bin lira adli para cezası veren heyet, tutuksuz yargılanan sanık Nedim Kaya'nın tutuklanması için yakalama kararı çıkarılmasına hükmetti. - Erzurum

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title