Haberler

Ağrı'daki Engellilere Tekerlekli Sandalye Yardımı

Güncelleme:

İzmir Karabağlar Belediyesi Kent Konseyi tarafından Ağrı'daki engellilere sağlanan 15 tekerlekli sandalye ve 12 beyaz baston törenle dağıtıldı.

İzmir Karabağlar Belediyesi Kent Konseyi tarafından Ağrı'daki engellilere sağlanan 15 tekerlekli sandalye ve 12 beyaz baston törenle dağıtıldı.

Vali Yardımcısı Rasim Belge, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Nezehat Çeçen Konferans Salonu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, her bireyin aslında engelli adayı olduğunu, son zamanlarda yapılan yasal düzenlemelerin önemli olduğunu söyledi.

Engellilerin topluma kazandırılması, başkalarına bağımlı kalmadan hayatlarını sürdürebilmeleri için çalışmalar yapıldığını anımsatan Belge, şunları kaydetti:

"Biz, engelli kardeşlerimizin huzuru için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Bugün Türkiye'nin batısından doğusuna uzanan bu yardım eli hepimizi onurlandırdı. İzmir gibi Türkiye'nin bir ucundan Ağrı'daki engelli kardeşlerimiz için tekerlekli sandalye ve beyaz baston gönderildi. Bu gerçekten de örnek bir davranıştır. Bu tablonun herkese örnek olması gerekir. Elbette engelli bireylerimize her konuda yardımcı olmamız gerekiyor. Bu konuda elmizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız."

Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Yelekli ise İzmir'de 10 yıldır engelli bireyler için önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi. Ağrı'daki engellilere tekerlekli sandalye ve beyaz baston hediye etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Yelekli, şöyle konuştu:

"İzmir'de ve ilçelerindeki engelli dostlarımıza yetişmek için uğraşırken Ağrı'dan bir ses duyduk. Ağrı'ya dostluk elimizi uzatmaya geldik. Bizler İzmir'de kendini engelli, yaşlı, genç, kadın, çocuk başta olmak üzere bütün dezavantajlı grupların hizmetine adamış bir avuç insanız. Hiçbir politik söyleme girmeden çok açık söylemeliyiz ki her türlü imkandan yararlananları değil, yararlanamayan bu insanlarımıza öncelik veriyoruz. Çünkü, mutlu, huzurlu ve gülümseyen bir toplum acı çeken, yokluk içinde olan insanlara el uzatmakla olur. Bu kardeşlerimizin özlemlerine, dertlerine ortak olabilmekti. Bunun için buradayız. Karabağlar Belediyesi ve kent konseyi olarak 15 tekerlekli sandalye ve görme engelliler için 12 adet beyaz bastonu buradaki kardeşlerimize teslim etmenin heyecanını yaşıyoruz."

Bedensel ve zihinsel engelli oğlu için tekerlekli sandalye almaya gelen Yaşar Nagaş da emeği geçenlere teşekkür ederek, "Oğlum 3 yıldır yürüyemiyor. Onu kucağımızda büyütüyoruz. İzmir'den getirilen tekerlekli sandalyelerden birini de oğluma verecekler. Hepimiz çok sevindik" dedi.

Konuşmaların ardından engelliler ve yakınlarına tekerlekli sandalye ve beyaz bastonları teslim edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Karabağlar Türkiye İzmir Ağrı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title