Haberler

Ağrı'daki Deprem (2)

Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde meydana gelen 4,5 büyüklüğündeki depremde ilk belirlemelere göre 2 köydeki bazı binalarda hasar oluştu.

Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde meydana gelen 4,5 büyüklüğündeki depremde ilk belirlemelere göre 2 köydeki bazı binalarda hasar oluştu.

İlçede saat 15.27'te meydana gelen 4,5 büyüklüğündeki depremin ardından Eleşkirt Kaymakamlığı ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri bölgede hasar tespit çalışması gerçekleştirdi.

Çalışma sonucu ilk belirlemelere göre, Çatalpınar, Türkeli köylerinde bazı evlerde çatlaklar oluştuğu, otomobil garajı, samanlık ve ahırların da yıkıldığı anlaşıldı.

Türkeli köyünde 1 ahır, 1 samanlık, 2 otomobil garajı ve cami minaresinde hasar meydana gelirken çok sayıda evde çatlaklar oluştuğu tespit edildi.

Ağrı Valisi Musa Işın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merkez üssü Eleşkirt ilçesinin Çatalpınar köyü olan 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini anımsattı.

Bölgede incelemelerin sürdüğünü anlatan Işın, "İlk belirlemelere göre birkaç ahır, samanlık ve garajda hasar tespit edildi. Ayrıca bazı evlerde çatlak oluşmuş. Bölgede çalışmalarımız sürüyor." dedi.

Türkeli köyü sakinlerinden Hatice Bayram ise depremden çok korktuklarını ve panik halinde dışarı koştuklarını söyledi.

Deprem esnasında ahırda olduğunu anlatan Bayram, "Ahırın içindeydim şiddetli sallanınca aniden dışarı çıktım. Ahırın duvarından ses geldiğini fark ettiğimde duvarın dibinde duran çocuğumu son anda karın üzerine attım. O esnada duvar yıkıldı." dedi.

Şaban Bayram ise deprem esnasında evde olduğunu ve şiddetli sallandıklarını söyleyerek, "Depremin ardından ahırımın duvarı çöktü." dedi.

Depreme okulda yakalanan öğrencilerden Ali Erhan da sınıfta dersteyken depremi hissettiklerini söyleyerek, "Çok korktuk. Öğretmenimiz çatıdan kar geldiğini söyledi. Arkadaşlarımın hepsi ağlıyordu. Sıralarımız ve yerler hepsi sallanıyordu." ifadelerini kullandı.

Ekiplerin bölgedeki hasar tespit çalışmaları sürüyor.

Kaynak: AA / Güncel

Çatalpınar Eleşkirt Türkeli Ağrı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title